≡ Menu

Качество на мебелите

Всички купувачи на мебели си приличат по едно нещо – държат на качествените мебели на възможно най-ниски цени! При изработката на мебели се използват различни материали в зависимост от продукта било легло, гардероб или маса. По време на производството предимно се използва ПДЧ – това са дървесни частици пресовани и слепени със синтетични смоли. Неговите предимства са, че е лесен за обработка, предлага се на ниска цена и богата гама десени. При изработката на мебели от масив се използва предимно масивна дървесина – бук, орех, ясен, дъб и череша, които гарантират качество и гаранция.

Мебелите също имат и защитни покрития, които им позволява да не се драскат, износват и да са винаги в добра кондиция. Също така, някои мебели биват облицовани с тапицерия, така те придобиват още по изящен външен вид и ги прави доста по-удобни. Други са с подложки, но най-добрата инвестиция, е когато заложите на мебелите от масив, това със сигурност не е евтино, но е здраво и качествено. Мебелите от масив са по предпочитани поради простият факт, че могат буквално да издържат цял живот и техните повреди се отстраняват по-лесно.

За качествен избор е нужно да знаем няколко основни правила, освен ценовата листа и сравнението трябва да обърнем внимание и на изработката самите детайли и елементи на конструкциите. След изработката им някой производители дават гаранция за тяхната стока от порядъка на няколко години. Със сигурност стигнах до един извод, че цената определя качеството на мебелите произведени от масив, а те са по-скъпи, по-надеждни за разлика от тези произведени от ПДЧ или МДФ.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!