≡ Menu

Климатици касетъчен тип

Не трябва да сте тесни специалисти в областта на климатиците, за да се запознаете с основните видове сред тях. Спрямо вида си всички климатици могат да бъдат абсолютно различни. Основно те се различават спрямо начина си на монтиране. Могат да бъдат касетъчни, колонни, стенни, подови, таванни, таванно подови и т.н.

Нека обърнем особено внимание на касетъчните климатици, защото на голяма част от потребителите това наименувание не говори много. Характерно за касетъчните климатици е, че те се монтират, общо взето, само на тавани. Предпочитан начин са за охлаждане и отопление, защото са с много функции и са безшумни. Освен с мултифункционалността си този тип климатици се славят и с това, че са изключително лесни за употреба и са много удобни. Тъй като по-голямата част от този вид климатици се монтират на окачени тавани, те не заемат много място и могат лесно да се прикрият. Това не означава, обаче, че този тип климатици е необходимо да се слагат само на окачени тавани.

Понякога са подходящи и за обикновени и то директно. Касетъчните климатици са идеално решение за офис помещения с окачени тавани. Могат да се монтират така че да останат абсолютно незабелязани. Остава да се вижда единствено декоративния панел. Разликата между каналните и касетъчните климатици е, че последните разпределят въздуха от ниско към всички част на помещението без да се изисква допълнително поставяне на въздуховоди или пък решетки. Някои от касетъчните климатици са с малки в сравнение с останалите климатици размери. Например, тези с по-малка мощност са с размери 600 х 600, а тези с повече мощност, естествено са по-големи. Знайте, също така, че повечето касетъчни климатици пристигат при Вас с ефективни филтри за многократна употреба. Преди да вземете окончателно решение за закупуване на климатик тип касетъчен е необходимо да се консултирате със съответния специалист и да решите какво точно помещение ще отоплявате или охлаждате. При всички случаи се запознайте подробно с параметрите на съответния артикул измежду климатиците, които избирате.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!