≡ Menu

Климатици – отговори на въпроси

Преди покупката на климатик, всеки един потребител е бил затруднен да направи точния избор на база съпоставка между бюджет и технически характеристики. Прочетете отговорите на няколко често задавани въпроса относно климатиците и начините им на употреба.

Освен за охлаждане, мога ли да използвам климатици за отопление?

Разбира се, че основната функция на климатиците е, не само да охлаждат, но и да затоплят помещението, в което са поставени. Имайте предвид, че на всички климатици им е необходимо допълнително 30-40% повече мощност, за да се справят с ниските температури, отколкото при охлаждане. Именно през зимните месеци и при мъгла, повечето климатици изразходват най-много енергия, за да поддържат температурата топла. По време на лютите зими можете да използвате и електрически печки, заедно с климатика, за да подпомогнете затоплянето на помещението.

Как да избера най-подходящата мощност?

Бърз отговор на този въпрос няма. Най-добре е да се консултирате със специалист, който разбира в детайли отличителните черти на различните климатици и ще избере най-подходящия за вас. С консултантите можете да се свържете директно през контактите на сайта на климатиците, на които сте се спрели или директно в магазина.

Какво трябва да имат модерните климатици?

Чудите се какви са базисните характеристики на съвременните климатици? Старайте се да обръщате внимание на следните характеристики:

  • Надеждните климатици могат да определят на какъв режим да работят сами
  • Имат висока енергийна ефективност
  • Имат опция да функционират само като вентилатор
  • Поддържат нивото на влага ниско
  • Безшумни са

Къде е подходящото място за монтаж на климатик?

Естествено, най-правилно е да се консултирате по този въпрос със специалист монтажист на климатици. Имайте предвид, че от съществено значение е мястото на външното тяло да е достъпно, а вътрешното да е разположено на външна стена. Причината е, че така ще спестите от цената на по-дълги тръби (от външното към вътрешното тяло) и че студът влиза откъм прозорци и външни стени, а не от преходните посещения.

При покупката на климатик, знайте, че основните му характеристика са свързани с това да отоплява през зимата и да разхлажда през лятото. Имайте предвид, че се случва изключително скъпи допълнения в климатиците да не си заслужават, ала това зависи предимно от личните изисквания на потребителя.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!