≡ Menu

Климатици тук, климатици там…

От луксозна стока, която е присъствала единствено по време на горещите лета в киносалоните в Съединените американски щати, климатиците са се превърнали в продукт, който се употребява от почти всяко домакинство в нашето съвремие.

Дългият път, който са изминали съвременните климатици в продължение на около един век е увенчан с много иновации, които са задължителни в постмодерното консуматорско общество. От уред за охлаждане на големи публични помещения, климатикът вече може, естествено, и да отоплява, но освен това размерите и тежестта му са се променили драстично. Новите климатици са по-леки и компактни, а освен това съществуват дизайнерски решения в бранша, които могат да очароват и най-взискателните естети.

Но какво очаква съвременният потребител от един климатик? Очакванията му са като към всяка друга стока от бита – да му върши работа и да му служи дълго. Ето защо вече обикновено към климатиците се добавят все по-големи гаранционни срокове, периодична поддръжка, смяна на части и, профилактика, преглед и т.н. Също така се предлагат, както на чуждия, така и на българския пазар и рециклирани климатици, които по нищо не отстъпват на новите климатици.

Наравно с изброените функции, които климатиците имат, съвременните климатични уреди се славят и с други ценни качества, които си заслужава да се споменат. Вече климатиците спестяват за работа от електрическата енергия и заради това, често при закупуване и използване на климатик битовите сметки на домакинството рязко намаляват. Освен това модерните климатици имат и иновативни функции, чрез които могат, както да премахват влагата в помещението, така и да пречиствам въздуха от вредни бактерии. Следователно – при използването на климатик защитавате себе си, както и цялото семейство, от някои бактериални инфекции.

Освен със способността си да спестяват от разхода на електро енергия, освен да могат да затоплят и изстудяват на най-подходящата за вас температура автоматично, съвременните климатици могат и директно да бъдат включвани в мрежа посредством WiFi, както и да бъдат управлявани от мобилно устройство чрез приложение.

Какво повече можете да поискате от един климатик? Естествено да изпълнява всички желания на собственика си по прецизен и безшумен начин. Повечето климатици работят с почти недоловим шум, с което превръщат в идеални за домакинството и запазват уюта във Вашия дом.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!