≡ Menu

Колко е важен ремонтът на баня?

Ремонт на баня? Това сигурно е едно от най-честите търсения в Гугъл!

Банята е онази част от нашия апартамент, която дори на пръв поглед да изглежда маловажна, тъй като не живеем в нея, със сигурност ни носи уют и комфорт, когато изглежда добре. Оказва се, че наред с кухнята, именно ремонтът на баня е второто, за което сме склонни да отделим време и средства за подновяване.

Кога е време за ремонт на баня?

Колкото и да се стараем да пазим чисто и подредено, през определен период от време местата, които обитаваме и използваме, се занемаряват и замърсяват – тогава е време да помислим за промяна.

Видове ремонт на баня

Ремонтът на баня може да бъде цялостен или козметичен.

Козметичният ремонт е подходящ, когато не сме чакали дълго време и сме забелязали първите признаци на износване на санитарията. Тогава с малко усилия можем да подновим съответната част, да добавим нов елемент като например окачен таван и осветление, както и да отстраним дребни повреди като запушване на канализацията, несработване на кранчетата на чешмата и други.

По-сложен е цялостният ремонт на баня. При него има определена последователност на работните действия. Първоначално е важно да отбележим и че трябва да имаме реалистични очаквания за срока на изпълнение. Когато се свържем с избраната от нас строителна фирма, трябва да имаме предвид не само нейното виждане за нещата, а и това на магазините, от които ще се снабдяваме с материали. Много често, дори в големите строителни хипермаркети, се налага предварителна поръчка на съответните плочки и друга санитария, тъй като на място разполагат само с мостра.

След уточняване на всички детайли с майсторите, те се заемат да изпълняват работата поетапно – премахване на душ, мивки, сифони и др., изкъртване на старите плочки, полагане на тръби, замазки и изолация и цялостно ново изграждане на банята.

Луксозна или икономична баня?

Това зависи изцяло от Вашите средства и желания. Някои домове разполагат с по-големи помещения за баня, други – с малките класически тоалетни. Дали ще сложите окачен таван и ще добавите осветление и дори музика в банята, или ще се придържате към класическия и изчистен вид, важно е да направите това, което на Вас ще Ви донесе необходимата атмосфера на уют и релаксация, докато си взимате топъл душ или вана!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!