≡ Menu

Коя е най-подходящата врата за нашия дом?

Без значение дали търсим входна врата за къща или апартамент, то това със сигурност е отговорна задача. На челно място пред нас стои въпроса за това, как да защитим дома си по най-добрия начин.

Не всеки ден сменяме вратата на жилището си, затова, изправени пред избора за нейното закупуване, трябва да бъдем много внимателни. Да открием точно тази, която да отговаря на всички наши изисквания.

Един от може би най-важните критерии, с които трябва да се съобразите при избора ви на врата, е нейната изолация. Освен да неутрализира нежеланите външни и вътрешни шумове, тя служи и като регулатор на зимните ниски и летните високи температури. Ако изберете изолация от по-висок клас, защитата от горе указаните фактори ще е по-голяма. Качествените блиндирани врати са най-добрата комбинация между надеждност и цена, която се предлага на пазара.

Може би сте чували, че евтиното излиза скъпо. Нужно е да сте добре информирани. По-добре вложете в една такава важна покупка, както в случая е входната врата, малко повече, за да получите вие и вашето семейство сигурност и спокойствие след това.

А ето и някои блиндирани врати от предлаганите на пазара, що се отнася до тяхната изолация: с минерална вата, с полипропилен, с полиуретанова пяна, с полистерен и с изолация тип „пчелна пита”.

Ако, например, търсите блиндирана врата за гараж или мазе, много важна част е нейното покритие. То задължително трябва да бъде с доста стабилна изолация, заради големите температурни разлики (вътре и отвън) през някои от сезоните.

Хубаво е да знаете, че при избора си на блиндирана врата за къща е важно тя да бъде с УВ защита на покритието си. Така няма да се деформира, като например, да се раздуе или изгуби първоначалния си цвят.

Металните врати пък са подходящи за преходни помещения, например към гараж или мазе. Предпочитани са най-вече поради наличието на влага в такъв вид помещения.

Що се отнася до заключването, все повече хора започнаха да се доверяват на блиндираните врати с няколко точково такова.

Но изключвайки сигурността на заключващата система, която разбира се е много важна, за нас не по-малко ценна е добрата изолация и стабилност на блиндираната врата.

Сами изберете за вашия дом! Дали по-евтиното, но по-несигурно или по-скъпото, но в пъти по-сигурно и надеждно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!