≡ Menu

Кратка история на сандалите и тенденции през тази година

Сандалите показват всяко лято идеите на модните дизайнери от нов ъгъл. Дали в римски стил или етно стил, дали в ярки цветове или не толкова, ние с нетърпение очакваме модните тенденции за този вид дамски обувки всеки сезон.

Кратка история на сандалите

Думата сандали произлиза от гръцката „Sandalion”, която в превод означава обувки с каишка. Този вид дамски обувки са сред класическите летни обувки и се състоят от плоско дъно и ремъци. Още през 5000 г. пр. Хр. сандалите са известни. В древна Гърция този вид обувки са били познати и срещани във всички сфери на живота и са били носени от жени и мъже.

Преди всичко, обаче, римските сандали се свързват днес с обувките на древния Рим и това е нормално, предвид асоциацията, която правим, произхождайки от името им. От 1800 година, сандалите започват да се оформят като типични дамски обувки и стават запазена марка предимно в света на жените.

Днес сандалите са сред най-популярните ежедневни обувки и се считат за унисекс модел. Дали са обикновени, с шипове, орнаменти или цветя в ярки цветове – всеки летен сезон сандалите се показват в нова светлина.

Тенденции през тази година

В момента, сред най-актуалните модели на този тип дамски обувки са моделите от кожа или плат, които имат ципове на петата си. Това дизайнерско решение, което виждаме не за първи сезон, се утвърждава все повече в света на дамските сандали и се оказа не само едно стилно, но и доста практично решение в ежедневието.

Какво ново можем да кажем за високите токове при сандалите – ами почти нищо, този сезон те отново имат силно присъствие.

Сандалите са достъпен и лесно комбинативен вид дамски обувки. Дали в комбинация с някоя цветна рокля или с мини пола, сандалите на практика никога не ще ви разочароват! Вие искате сандал, който допълва външният ви вид и прави стайлингът ви перфектен? Тогава можем да ви препоръчваме сандали изработени от кожа в комбинация с лак, цвят черно и бяло.

Други актуални мотиви това лято са цветните декорации, ярките цветове при моделите летни дамски обувки и не на последно място – подметките с дървесен цвят.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!