≡ Menu

Крем за белези и чудото в козметиката – поликопролактон

Крем за белези ни е нужен, за да се справим с белезите – логично. Но не всеки крем за белези е така ефективен, както на нас ни се иска! Има кремове за белези, които имат силна миризма, такива които оцветяват кожата, размазват се по дрехите и въобще не действат. Тъй, като медицината, науката и технологията днес се развиват постоянно и вървят ръка за ръка, премахването на нежеланите белези е възможно по много начина – със силиконов крем, чрез естетичен лазер, радио терапия дори. Говорейки за развита медицина и все по-ефективното и присъствие в живота ни – няма как да не споменем за поликопролактона. Това чудо на медицината отначало е въведено, като конци за оперативни интервенции, които са разграждащи се. Днес това вещество активно навлиза в козметиката и е част от състава на иновативни биостимулатори, като Еланс.

Крем за белези на силиконова основа, за да се чувствате отново свободни от белега си

Едва ли има човек, които да няма белези. По своя характер и произход белезите са много и разнообразни. Те се появяват дори незабелязани понякога, само от едно одраскване, леко порязване или пък рана от падане. Разбира се има белези, които са много по-тежки и големи, белези от оперативна намеса, от цезарово сечение. Белези от прекомерно излагане на слънце или ухапване от комари например. Затова и човек без белег няма. По своята същност един появил се белег е защита от страна на кожата ни. Когато тя е наранена и отворена,  се стреми да се възстанови по най-бързия начин. Така инстинктивно тялото ни се предпазва от навличането на чужди тела и микроорганизми под кожата и предизвикването на инфекции. Затова на мястото на един белег производството на колаген е много засилено. Съединителната тъкан се удебелява, кожата се зачервява и раната е затворена, но външния вид на кожата видоизменен.

Какво, освен естетичния лазер днес, е решението да се преборим с едни белези от разнообразен характер? Това са геловете със силикон в състава си, като Кело Кот. Тези крем-гелове са ефикасни и напълно безопасни. Също, както естетичния лазер, те в течение на времето подобряват изгледа на кожата и премахват белега. Крем за белези Kelo Cote има формулировка, която е нестандартна понеже, освен че заличава белези от хипертрофичен, атрофичен и келоиден характер, предотвратява и тяхното образуване. Когато след една операция, след нараняване, изгаряне или порязване крема се използва активно и всекидневно – натрупване на големи количества колаген няма и кожата не се деформира и загрубява. Просто нанасяте, съхне за секунди и действа успешно.

Поликопролактон – една от съставките чудо в дермалните филъри и биостимулатори

Поликопролактона е вещество, от което както вече споменахме, се правят разграждащи се хирургични конци. То отдавна е познато на медицината и се използва широко. От поликопролактон се правят мезоконците, които служат са изпъване на лицето и изглаждане на бръчките. Това вещество е доказано безопасно за човешкото тяло и при разграждането си в човешкия организъм не причинява никакви странични реакции. Една от вълшебните съставки на биостимулаторите, като Ellanse е именно това вещество. То комбинирано със синтезирания по изкуствен път човешки колаген – изиграва важна роля за подмладяването на лицето. Много дерматолози, наричат използвания поликопролактон в биостимулаторите – „течни конци“. Благодарение на тези течни конци кожата добива стегнат и еластичен вид, освен това в комбинация с колагена предизвиква активно производство от страна на кожните клетки на колаген по естествен път. Просто голяма крачка в естетичната козметика, която днес прави много жени щастливи от факта, че могат лесно, бързо и безболезнено могат да са по-красиви и млади отново.

Днес биостимулаторите покриват всички изисквания на съвременната естетика и козметика. Те са безредни, не предизвикват алергични реакции, защото колагена в тях не е говежди. Те са напълно безопасни, поставянето, чрез инжектиране е напълно без наличието на болка. Жената няма нарушен ритъм на ежедневието, защото самата процедура по подкожно инжектиране на дермалния филър, трае не повече от 20 минути. Странични ефекти и отоци няма. Сякаш интервенция не е правена и резултатите от нея са напълно естествено оформено и попълнено лице. Затова поликопролактона и биостимулаторите са двете страни на една монета. Красотата е възможна без болка, стрес, изтърпяването на хиляди неприятни фактори – просто за минути отново сте себе си, но много по-млади.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!