≡ Menu

Лаптопа прегрява

Ние ясно разбираме, че от всички проблеми с хардуера, един от най-досадните е прегряването на лаптоп. Причините са не една и две, а отстраняването на проблема е от първостепенна важност.

Високите температури могат да създадат много грижи като случайни сини екрани, загуба на информация и прочие. Трябва да решим проблема с температурата, за да избегнем изгорелите компютърни части.

Една от възможните причини за прегряването на машината е нарушения въздухопоток. Когато топлия въздух не се отвежда извън лаптопа, то определено проблемите са гарантирани. Трябва да се направи инспекция на вентилаторите и цялата система за отвод на въздуха. Обикновено всичко се оправя с почистване или подмяна на някой вентилатор.

Една дефектирала батерия за лаптоп може да създаде проблеми с охлаждането. Батериите не трябва да са постоянно включени в тока. Това създава излишно греене на топлина, а освен това намалява живота на батерията директно.

Възможно е да се наложи и по-сериозно почистване на лаптопа, по местата около неговия хардуер. Това почистване трябва да се прави само от професионалисти, тъй като увреждането на един компютърен компонент е адски лесно.

Лаптопът може да започне да прегрява и, ако го поставяте върху завивките в леглото, или други меки повърхности. Те нарушават извеждането на студения въздух, тъй като запушват отворите за тази цел, които са отдолу на корпуса.

Може да подобрите охлаждането на лаптоп и като добавите подложка за лаптоп. Тя ще добави нужния студен въздух, който бива директно вкаран в корпуса на лаптопа и в съответните вентилатори. По-модерните разполагат с USB портове и други благинки, които да ви улеснят.

Не винаги е уместно да разнасяме въпросната подложка за охлаждане на лаптоп.

Напоследък се появяват различни крачета, които нямат вентилатори в себе си, но повдигат лаптопа от повърхността, на която е поставен, за да подобрят въздухопотока. Всички устройства работещи на този принцип се наричат аксесоари за пасивно охлаждане.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!