≡ Menu

Маркетинг и реклама – XXI век

Маркетингови материали, печатни издания, това са всички онези рекламни брошури, флери, дипляни, плакати, билбордове, които могат да се докоснат и да накарат всеки да чувства.

Някои печатни материали може да са загубили своя блясък, след появата на дигиталния маркетинг, но сега те изживяват ново възраждане със фирмата ни услугите за онлайн присъствие.

Маркетолозите осъзнават, че марковият печат е обезпечение и може да бъде неразделна част от добрият маркетингов микс.

През последните 10 години печатните медии са загубили почва в цифровия медиен бум, изправени пред конкуренцията на смарт телефони, IPad, интернет, социални медии и много други цифрови носители.

Въпреки, че печатът е намалял, все още има нужда от печат в областта на маркетинга и рекламата.

Един потребител може да усети качеството на хартията, прелиствайки страниците на списание, виждайки брилянтни цветове, блестящи страницата и високо качество на гланц да прояви интерес.

Хартията може да бъде всякакъв размер, форма и цвят, това може да се превърне в произведение на изкуството.

В рекламата на печата по-голям живота се дава под формата на билбордове, които могат да насочват трафик към уеб сайт или косвено да информират за отстъпки.

Рекламата произхождаща от печатни материали може да бъде генериране така, че да ангажира човек, да си взаимодействат с човек по начини, който в интернет не е възможен. Наред с това печатните материали съществуват в голямо разнообразие.

Съществуват много иновативни методи и похвати за създаване на динамични и ефективни мултимедийни маркетингови кампании.

Използването на QR кодове, може да насочи трафика към уеб сайтове по един бърз и ефективен начин. Статистиката показва, че кампании, които комбинират директно печатни материали с интернет реклама дават до 25% по-висока скорост на реакция, отколкото използването само на интернет.

В резултат, много изследвания са показали, че печатната реклама все още се счита за по-надеждна от онлайн маркетинга. Това е така, защото печатните издания са по-постоянни, докато интернет се променя, информация може да бъде пренаписана много лесно или дори изтрита.

Така че, докато мнозина мислят за печатните материали, че са отживелица, то съществуват много практически приложения на печатни медии в днешния цифров свят.

Печатната реклама и печатните материали ще съществуват в продължение на хиляди години в една или друга форма и печатът ще продължи да бъде важна част от обществото за години напред.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!