≡ Menu

Маркови парфюми – изберете ги сами, за да ви прилягат

Хубавите, трайни и маркови парфюми няма как да не придадат определено ухание на кожата, косата, дрехите и дори на въздуха около хората, които ги използват. Много са важните показатели при покупката на един парфюм, но основните характеристики спрямо, които се избира един наистина хубав парфюм са две – трайност и сила на аромата.

Всеки един парфюм притежава специфичен аромат, сила и трайност. Уханието на качествената парфюмерия, след като бъде нанесена върху кожата, преминава през три етапа – първоначален, основен и остатъчен. Характерното при първоначалния етап е, че той започва да се усеща от момента, в които е нанесен до 15 минута, но в този интервал не може да се усети истинския аромат и качествата на парфюма. Той може да бъде наистина усетен след около 15-20 минути и този аромат има приблизително 20 часа продължителност, като се смята, че това е същинския или основния аромат. Краят на основния етап дава началото на остатъчния, при който ароматът е с остатъчен мирис.

Продължителната употреба на едни и същи мъжки или дамски парфюми и аромати водят до трайно привикване и в даден момент нашето обоняние спира да ги усеща така добре както в началото. Много хора си мислят, че след като не усещат парфюма си, той вече не е достатъчно качествен и траен, но това не е така. Хората около нас са най-добрия показател за това, защото те не са свикнали с този аромат. За това е добре, парфюмите да се сменят през определен период от време, за да се избегне това привикване.

Парфюмите са неизменна част от нашето ежедневие. Няма човек, които да не ги използва особено когато му предстой важна среща. Те създават усещане за чистота и свежест, но не забравяйте, че не трябва да прекалявате с тях, защото някои аромати са прекалено силни и натрапчиви.

Изборът на парфюми е прекалено личен и много трудно друг човек би уцелил точния аромат, които да ви подхожда и същевременно да ви харесва. За това парфюмите, които всеки човек сам си избира му прилягат най-добре.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!