≡ Menu

Мечтаната почивка на Южното Черноморие – Китен

Почивката в Китен на южното Черноморие е предпочитана за български и чуждестранни туристи заради по-топлите морски води, прекрасните плажове и благоприятния климат. Китен е спокойно градче, което предлага прекрасни условия за почивка и спорт – особено хотелски комплекс в Китен, където ще получите изключителни удобства на разумни цени. Китен е разположен на 12 км от най-южната точка на България, а е и съвсем близо до град Бургас, което прави курортното селище изключително лесно за летовниците от България и чужбина. Интересен факт за Китен е, че до града има път, дълъг почти 5 км, по който пеша можете да стигнете до друга перла на българското южно Черноморие – Приморско. Разходката си заслужава, защото не само ще се насладите на прекрасна природа, но и ще се раздвижите и ще направите необходимите упражнения, без да е нужно да се потите във фитнеса; макар че всеки фитнес маниак би бил очарован от условията за спорт, които предлага хотелски комплекс в Китен. А за всеки човек, запален по историята и историческите забележителности – Китен е точното място, защото се слави с богата и древна история.

Хотели за почивка в Китен

Още по-привлекателни за всички туристи са плажовете на Китен, все пак хората идват именно заради това по Южното Черноморие – северният плаж се казва Атлиман, а южният – Урдовиза; отсядайки в хотел в Китен южният плаж ще е доста по-близо до Вас, но така или иначе, както споменахме разстоянията в Китен не са големи и можете просто да се насладите и на двата плажа. Някой хора смятат, че северният плаж е по-добър, защото около него има гориста местност, което го прави по-прохладен, но това не означава, че условията на южния плаж не са също толкова добри.

Имайте предвид, че във върховия сезон цените нормално са по-високи и, разбира се, колкото по-рано резервирате почивката си в който и да е хотел, за да се почувствате като истински кралски особи на разумни цени, толкова по-евтино ще Ви излезе. А можете да спестите и още средства ако изберете да отседнете на къмпинг или бунгало, каквито има около Китен, но, разбира се, няма да разполагате с лукса, на който иначе бихте се насладили в курортния хотел в Китен.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!