≡ Menu

Минимализъм в дома – как да си направим минимализъм в стила на апартамента

Минимализъмът в интериора е чист, прост и удобен стил, далеч от обикновената представа за самия него и далеч от скучното сиво, черно или бяло. От традиционното до еко стила скандинавския минимализъм съчетава практически подход, сдържан декор и най-много свободно пространство, изпълнено само с настроение и топлина.

Ако планирате и извозване на мебели, с цел да дадете повече възможност за вмъкване на минимализмът в дома, то разберете малко повече за този начин за изграждане на интериора:

Основни характеристики на интериора в минималистични апартаменти:

Въпреки доста неясната представа за това, минимализъмът има някои характеристики, които все още ни учат. Ето как да играем с тях в дома си:

Интериорът на минималистични апартаменти се характеризира с преобладаване на естествена светлина; изолационни зони и най-високо качество на осветяването на тъмните места; В него се долавя липса на декоративни елементи по стените в коридорите, мебели с прости контури, плавни криви; сдържани цветове. По отношение на нюансите – пастел, богати природни нюанси на дърво, камък, метал са най-характерни. Те са и минималните елементи във всяка стая.

Важно е да имате предвид голямата прилика с екологичен стил, което е в контраст с минималистичният интериор. Днес той е водещ в света на модата в интериора, но като цяло има голям брой потоци от него. За да сте сигурни и да го разпознавате по-лесно, помнете, че еко стилът изисква само малко повече контакт с природата, която често се изразява в разнообразие от стайни растения и сурова украса. Минимализмът също използва украса и пространство в големи порции. Той не прави на компромиси в това отношение.

Декорации на стени на апартамент

Минималистичен стил в интериора, изглежда лесно да се пресъздаде, но това е само на пръв поглед. Посветен на начинаещи подробности, той често може да подведе.

В крайна сметка, ако си мислите за него, често като за ярки и разнообразни стаи, украсени с просто отвличане на вниманието от недостатъците, то представете си грубата мазилка, която трябва да прикрие недостатъците. И тогава има проблем – а именно, необходимостта от качество и може би основен ремонт, с добре обмислен комплект мебели. В противен случай, апартамента няма да изглежда стилен, недовършен, дори може да се каже – лош подреден.

И тогава стигаме до извода, че най-вероятно не всеки собственик може да си позволи такъв проект, без риск от пустош и постен интериора. Ако решим да променим, да инвестираме в максимално количество ресурси и усилия в създаване на идеала на стени, под и таван, не щадете и от възможността да ползвате услуги на фирма за изхвърляне на мебели.

Когато качествено се прави ремонт, лесно може да се пресъздаде този стил.

Изберете сиво в спокойни тонове, сребро, бяло с лек оттенък на жълто, зелено, синьо, лилаво за цвят на стените и тавана. От стените трябва да лъха на прохладата и спокойствието, без ярки и контрастни цветове. Оформянето на прозорци и врати, както и на пода, може да бъде два или три нюанса по-тъмно, особено ако имате намерение да използвате естествен цвят или оцветено дърво.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!