≡ Menu

Монтаж на метални врати

Металните врати не се купуват толкова лесно, колкото болшинството от хората си мислят. За да се избере подходящата, трябва да се следят различни фактори, които могат да окажат сериозно влияние върху избора, в зависимост от нуждите. Първото нещо, от което клиентите трябва да се водят, са размерите на строителния им отвор.

Размерите за метални врати можете да вземете сами или да предпочетете това да стане от оторизирани лица, които със сигурност няма да объркат нищо.

Как да вземем точните размери на строителния си отвор, за да монтираме метална врата?

Първо, трябва да сте наясно, че основните размери, които ви трябват, са три – височина, широчина и дълбочина на зида. Ако на мястото няма стара врата, тогава всичко е по-лесно, но ако старата още не е демонтирана, измерването в ширина трябва да се прави от средата на единия перваз до средната част на другия. Височината се мери по същия начин, но тогава се взима точното разстояние от средата на горния перваз до пода.

Все пак, ако не сте сигурни в уменията си и не смятате, че ще се справите, оставете това на специализираните фирми. Голяма част от компаниите, които продават врати, правят тези измервания безплатно и ще ви дадат полезни съвети относно избора на врата.

Монтажът също не е никак лесен, особено при входните метални врати. Не го подценявайте и не се захващайте сами с него, освен ако нямате опит в тази дейност, защото в противен случай вратата може да бъде монтирана некачествено и да не изпълнява правилно всичките си функции.

Много е важно входните врати да са захванати здраво за стената. Това може да стане чрез анкериране, заварки и поставяне на монтажна пяна, която освен че запълва фугите и празните пространства, захваща здраво касата към стената. От правилното изпълнение на монтажа и спазването на всички детайли около него, зависи правилното функциониране на металната врата и нейния дълъг живот.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!