≡ Menu

Моторни коси – съвети при зкупуване

Моторните коси са направени за косене на различни видове трева, храсти, плевели, издънки, гъсталаци и др. При покупка на моторна коса е добре да се имат в предвид различните размери и видове моторни коси, които се избират в съответствие с това, за каква работа ще бъдат използвани. Голямата гама от принадлежности и инструменти, предназначени за различни операции, които могат да се използват, дават възможност с една моторна коса да косите както трева, така и да режете издънки или храсти. За да са с по-голям обхват на работа, този вид машини са оборудвани със сравнително дълги валове.

Когато ще купувате моторна коса, добре е да сте наясно и да се съобразявате с някои неща: 1. За да постигнете по голяма ефективност, Ви е нужна колкото се може по- голяма мощност, въртящ момент и голямо ускорение. При равни други условия по мощните моторни коси са с по-голяма производителност и по дълъг мото ресурс, което обуславя и изборът при покупка.

2. Моторната коса е добре да бъде оборудвана с удобен и ергономичен самар, за предпочитане с меки презрамки. Самарът разпределя тежестта равномерно и предоставя по-голям комфорт, по-дълга продължителност на работа, както и по-голяма ефективност.

3. Ръкохватка трябва да е прикачена под ъгъл спрямо тръбата на вала, с цел да се избегне натоварване върху китките и гърба на оператора. Такива ръкохватки намаляват напрежението при работа и увеличават времето, с което може да се работи без прекъсване.

4. Друг важен момент е разположението на контролните елементи по ръкохватката, за да може контролът на двигателя да става с една ръка.

5. Сгъваемата ръкохватка е голямо предимство за лесното транспортиране и съхранение. Съвременните моторни коси позволяват регулиране, сгъване или лесно откачане на ръкохватката за лесно транспортиране.

6. Добре е моторната коса да е с щадящ околната среда и съобразен с изискванията на Европейския съюз за ниски вредни емисии двигател.

7. Моторната коса е толкова по-широко приложима, колкото по-голям избор от режещ инвентар има.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!