≡ Menu

Мъжки бански за сърф

Сърфингът е познат на света от полинезийците още от края на 18-ти век. В началото той е само хоби, но в последните 100 години е един от най-практикуваните спортове, изискващ и подходящи мъжки бански за сърф. Днес е възможно да се намерят всякакви екипировки – от най-обикновени шорти до цял екип, прилепващ невероятно по тялото, което дамите могат да потвърдят. Но в това столетие са настъпили много промени, различаващи днешните „магнити за очи“ от костюмите при първата им повява през 1915 година.

Началото на 20-ти век предлага на господата първото плувно облекло, което наподобява на гащеризон с къси крачоли, а до началото на 40-те години – екип от две части. Тогава се появяват първите мъжки плувки, а през 1955 към тях е добавен колан и бандаж. От 60-те години насам се появяват и познатите ни сега бански костюми тип шорти: с най-различни дължини и десени, а в края на миналото хилядолетие – хавайките.

Най-често днес мъжките бански са плувки или шорти. Плувките приличат на обикновен мъжки слип, но се изработват от различен мек плат, докато шортите – от полиестер или друг шушляков материал, с бандаж, за да са по-удобни при плуване и сърфиране. Целите сърф екипировки са по-широко употребявани от професионалните сърфисти и учители, особено от уиндсърфистите. Те предпазват кожата от продължителното излагане на слънчева светлина, вятър, не пропускат сол до кожата и изсъхват за минути.

Любопитен факт е че френската модна линия Vilebrequin създаде съвсем нов продукт – луксозен мъжки бански костюм, в който са вплетени нишки от злато, а връзките им са завършени със сапфири. Цената на едни такива шорти започва от 5 600 щатски долара.

Мъжките бански са един задължителен екип, който всеки мъж има в гардероба си, били те дори и свежите шарени хавайки, които не излизат от мода. В последните години особено популярен стана нудиският плаж и джентълмените не бива да забравят, че освен в плувно бельо, „натуралното“ им също няма да излезе от мода за женското палаво око.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!