≡ Menu

Най-популярните видове дамски парфюми

Съвременната жена трябва да се грижи добре за тялото си ако иска да изглежда красива и желана в очите на мъжете. За целта тя трябва много внимателно да подбира своята козметика и парфюми. В настоящата статия ще се запознаем с някои от основните видове дамски парфюми, които се предлагат на пазара. Всеки знае, че различните поводи изискват различни аромати. Същото важи и за времето когато ги използваме. Например през деня или в работна атмосфера са подходящи едни аромати, докато вечерта други. Ето и основните аромати използвани при производството на дамски парфюми:

• Плодови аромати – предпочитани са от по-младите момичета. Те са много женствени и придават чувство на свежест и младост на жената, която се е напръскала с тях. Подходящи са за ежедневна употреба, защото са леки и не натрапчиви. Можете да ги ползвате и на работното място. Популярни аромати от тази категория са ябълка, череша, пъпеш и краставица.

• Свежи аромати – този вид парфюми са много тонизиращи. Обикновено ни напомнят за морето. В името им често се съдържат думички като “Aqua” , “Rain” или “Ice” за да подчертаят чистотата на водата. Те също са подходящи за ежедневна употреба и много жени ги предпочитат.

• Растителни аромати – предназначени са за жени, които обичат аромата на цветята. Обикновено есенцията е базирана само на един вид цвете, но понякога се смесват и с други аромати. Тези парфюми са изключително женствени и приятни. Най-популярните аромати са тези на роза, люляк, жасмин и лавандула.

• Ориенталски аромати – те имат екзотичен привкус на кехлибар и канела примесен с мускус. По-силни са от гореизброените и са подходящи да се използват вечер.

Независимо кои аромати са ви любими парфюма трябва да се избере така, че да подчертава личността на жената. Когато купувате парфюм или козметика трябва да имате в предвид и бюджета с който разполагате. Дизайнерските парфюми са страхотни, но не всеки може да си ги позволи, затова преди да направите покупка проучете пазара и вижте до къде се простират вашите възможности.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!