≡ Menu

Най-слушани в България са поп-фолк радиостанциите

Най-изтъкната агенция за проучване на интернет нагласите на хората в Източна и Централна Европа – Гемиус, извърши проучване, което завърши с резултат, който няма да учуди никой. Според проучване, правещо се от началото на тази година, търсенето в интернет търсачките на поп-фолк радиостанциите в България се е увеличило с петнадесет процента. Това надали ще учуди някой, като знаем какви са нагласите на хората, а и трябва да се отчете факта, че през първата половина на годината празниците са много повече отколкото през втората.

Тази особеност неимоверно спомага за увеличаване на слушаемостта на чалга музиката. Несъмнен лидер, както при онлайн и ефирните радиостанции предаващи такъв стил музика, са радио Веселина и радио Вероника. Двете радиа имат почти идентичен пазарен дял (около 30%) помежду хората слушащи чалга.

Не всички които използват интернет обаче, имат възможност да слушат радио Веселина на своите компютри. Проблема идва от това, че онлайн предаването се осъществява от онлайн сайт, които от своя страна доставят достъп до предаването само на потребители, чиито интернет доставчици са сключили договор с тях.

Радио Веселина

Веселина е едно сред първите частни радиа в България. Медийната група SBS Broadcasting Group придоби радиото през 2006-та година. Радио Веселина се сдоби с мощна финансова инжекция и от тогава излъчва в цялата страна от София. В този момент радиото може да бъде слушано ефирно от повече от 55% от населението на страната. Има издигнати 16 радиопредавателя в 16 големи областни града.

Радио Вероника

Радио Вероника стана на 4 години преди повече от месец. Въпреки крепката си възраст, радиото е доста известно сред любителите на поп-фолка. Девиза на радиото “Ритъмът на сърцето” е познато дори и на хората които не слушат радиото. Радиото предава ефирно в градовете: Бургас, Стара Загора, София, Благоевград, Пловдив, Русе, Варна, Велико Търново, като сигнала може да се улови и в околните до посочените градове по-малки населени места. А всички други, могат да слушат радио Вероника онлайн.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!