≡ Menu

Намерете работа в чужбина

В България преобладаващата част от населението са бедни хора. Според мен те ще бъдат по-добре, в която и европейска държава да отидат, защото по статистически данни в нашата страна се намират най-бедните градове в Европа. Да вземем за пример един такъв град, Враца, преди време в него е имало много работни места, защото фабриките и предприятията все още не бяха затворени. Там имаше много млади хора, беше оживен град, но днес тези фабрики и предприятия са нефункциониращи, а улиците на града  опустяват с всеки изминал ден.

За съжаление подобна обстановка може да се види в почти всички български градове. Ако някога е имало работа за всички, то днес тя се намира много трудно и поради тази причина много млади хора разшириха периметъра на търсене и си намериха работа в чужбина. Ако вземем за пример държава като Испания, където в последно време също има безработица и я сравним с България ще установим, че положението там пак  е по-добро от тук, тъй като спадът на пазара на труда у нас е най-висок от всички държави в европейския съюз. Освен това безработицата сред младежите тук е много голяма, цели 49% или с други думи казано половината от младежите в родната ни страна са без работа.

Ето защо факта, че голяма част от тях решават да си намерят работа в чужбина никак не е учудващ. Там те имат по-голям шанс за реализация и със сигурност изкарват повече пари, отколкото биха изкарали тук, а в днешно време парите означават по-добър начин на живот. Подтиквани от чувството за самосъхранение хората бягат от мястото, което не им осигурява стабилност и търсят по-добър начин на живот на друго място.

Работата в чужбина се явява, като шанс за всеки, който желае да подобри финансовото си състояние и по този начин да подобри начина си на живот.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!