≡ Menu

Незабравима почивка в Кулиното

Пиринската река Кулино е дала наименованието на местност превърнала се в потенциален ски курорт. Местността е на стратегическо място, сгушена сред гъстите букови гори между утвърдени ски дестинации каквито са Разлог и Банско. Любимото място на хората за почивка сред природата и забавления е оборудвано със ски писта (с дължина 1300 м) обслужвана от два ски влека- един за възрастни и един за деца. Всичко това прави възможно практикуването на ски дисциплини.

Кулиното се характеризира с голяма привлекателност, а цените на ски услуги са изключително достъпни. Тези, които традиционно избират за почивка Банско, често посещават ски пистата в Кулиново. Предстои разширяване на настоящото трасе и обособяване на писти с различно ниво на трудност, което ще бъде допълнено от модерен седалков лифт. Любимото място на местните жители дава всички предпоставки да се превърне в популярна зимна дестинация.

България се слави с феноменалната щедрост с която я е дарила природата. Страната е изпълнена с единствени по рода си природни блага и забележителности. Изявен лидер между тях са Седемте рилски езера, които се намират само на 120 км от Кулиното. Това планинско чудо на природата с ледников произход е позиционирано терасовидно сред билата на северозападна Рила. Всички езера са именувани на характерни за формата или качествата си черти – Окото, Бъбрека, Близнака, Сълзата, Долното и Рибното. Например кристалните води на най-високото от седемте са причината да го нарекат Сълзата. Всички езера за съединени от мънички поточета, като най-ниското от тях се явява начална точка на река Джерман.

Тези, които не харесват почивката на море могат да изберат Кулиново. Атмосферата през лятото тук е уникална, красотата на езерата е допълнена от отразяващите се слънчеви лъчи, чистият въздух и прелестите на Рила. Начините за достигане до езерата са различни. Преход на кон или пеш, с велосипед или наслаждавайки се на панорамата от лифта. Възможностите са различни, но целта си заслужава.

Въпреки студа красотата на Рила през зимата е несравнима. Разнообразните маршрути по планинската шир около езерата предизвикват еуфория от вида на разкриващата се панорама. При наличие на добра екипировка тук е възможно практикуването на зимни спортове и снежни приключения. С различен блясък през всички сезони, езерата впечатляват милиони туристи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!