≡ Menu

Нискотарифните хотели идват и в България

Освен нискотарифните авиокомпании, които стават все по-популярни и у нас, то в централна София вече функционира и първият нискотарифен хотел.

По принцип тези хотели се изграждат в централните части на столиците в различните държави – на леснодостъпни и комуникативни места, с удобен транспорт до различните точки на града. Всички хотели отговарят на определен стандарт, който се спазва стриктно от всяка верига.

В зависимост от конкретната марка, всяка си има собствени условия и правила.

Основният принцип е удобното настаняване на гостите, на възможно най-ниската цена. По тази причина, площта на стаите се свежда до минимум. Въпреки това, те предлагат удобства и уют, характерни за първокласни хотели. Стаите са обзаведени с компактни мебели и оборудване.

Основен механизъм за снижаване на цената е пестене от разходи за обществени пространства и от допълнителни екстри. По тази причина в тези хотели не се предвиждат заведения за хранене.

Държи се много на чистотата и на доброто отношение към гостите.

Не се предлага лукс, но за сметка на това стаите разполагат със собствена баня, телевизор, климатик и Wi-Fi интернет връзка.

Както и при нискотарифните авиокомпании основен принцип за получаване на ниските цени е това, че услугите се ползват само по желание срещу символично заплащане. По този начин не се натоварват тези гости, които не искат да се възползват от тях, а търсят само чисто и топло място за преспиване.

Това е друга основна разлика от останалите хотели, където тези услуги и някои други екстри влизат в цената на стаята, независимо дали човек ще ги използва или не.

Важното, което също трябва да се знае за нискотарифните хотели и авиокомпании е, че цените им са динамични. Те започват от определена минимална сума, която постепенно нараства до определен лимит (в зависимост от запълването им и датата на резервация).

По тази причина има едно основно правило за “хващане” на най-изгодните цени и то е, че резервациите трябва да се направят задължително по-рано (минимум 2-3 дни).

Принципно те се правят онлайн, въпреки, че може да се резервира и на място (на рецепция). Тогава отново важи същото правило за ранната резервация, за да може да се заплатят най-ниските цени.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!