≡ Menu

Нови и по-мощни лаптоп батерии

Ако вашите лаптоп батерии са се скапали и се нуждаете от нови, за да можете да продължите да се радвате на мобилния живот на вашите батерии, тогава ще е добре да се снабдите с чисто нови. В случай, че искате да удължите и времето си за работа тогава консултирайте се с продавача на батерии дали е възможно да си вземете по-мощни батерии. Така например ако вашите стари батерии са били с капацитет 2200 или 4400 mhA, то сега можете да си вземете по-мощни като 6600 или 8800 mAh. Така хем, че ще разполагате с чисто нови батерии ще разполагате и с много по-дълго време за работа.

За да предпазите новите си батерии от преждевременно изтощение както старите трябва да знаете, че има някои неща, които влияят на живота на батериите.

Има предвид, че живеем в една модерна епоха, къде технологиите непрекъснато се променят. Новите батерии, които се предлагат в момента са с много по-добри показатели, отколкото старите си предшественици, което ги прави и доста по-издръжливи при работа.

Времето на работа на вашите батерии за лаптоп Sony зависи от програмите, които използвате. Някои от тях се нуждаят от повече енергия, за да могат да работят нормално. Ето и няколко примера за това: екрана (по-специално ако настройките на яркостта са високи), твърдите дискове, CD и DVD устройствата и безжичните мрежови карти. За нещастие, няма конкретен отговор на въпроса, колко време точно може да издържат вашите батерии за лаптоп? Запомнете обаче, че важен фактор е как и какво правите докато използвате вашия лаптоп.

Има един начин за запазване на издръжливостта им, като отидете в настройките на Power Management, които се намират в Control Panel. От там можете да изключите настройки или програми, които не използвате. Също така можете да намалите яркостта на екрана ви, така че да не изразходва толкова много енергия, а също и да изключите WiFi адаптера, ако не ви е необходим.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!