≡ Menu

Някои митове за социалните медии

Екосистемата на социалният маркетинг е задължителна за бизнеса в цифровата ера. Фирмите задължително трябва да монетизират присъствието си в социалните мрежи като слушат клиентите си, перспективи и влияния. Професионалните дискусии предлагат задълбочено ангажиране на клиентите и отварят нови потоци от приходи.

Мит 1: Социалните мрежи сa Туитър и Фейсбук

Докато Туитър и Фейсбук са най-популярните социални мрежи, корпоративната социална мрежа трябва да включва посветени уеб сайтове, потребителски блогове, уикита, дискусионни форуми, групи за новини, YouTube и други онлайн канали, които подобряват марката.

Социалната ангажираност трябва да се насочи към маркетинг общности и форуми, атрактивни за клиентите. Създаването на тясно свързани общества, базирани на демографски данни, местонахождение, интереси и детайли за продукта създават значими дискусии.

Мит 2: Социалната медия е самостоятелен канал

Най-добрата практика е обвързването с клиентите чрез техния предпочитан избор и канал за услуги. Въпреки това широко разпространените комуникационни технологии са позволили безпроблемно взаимодействие през канали. Традиционните канали за обслужване на клиенти като разговор, имейл, или уеб базиран чат трябва да се интегрират с инструментите на социалните медии, за да се постигне последователно клиенстко преживяване.

Мит 3: Секцията с често задавани въпроси в корпоративния уеб сайт може да замени социалната услуга

Социалните групи често преглеждат корпоративните уеб сайтове за специфична информация. Секцията с често задавани въпроси е задължителна за самообслужването. Ъпдейтите в реално време и пре-приоритетизирането, базирани на честотата на търсене от редовни клиенти са необходими. Например заявките в дискусионните форуми или блогове могат да бъдат разрешени с препращане на клиентите към линка с често задаваните въпроси.

Мит 4: Възвръщаемостта на социалната услуга е слаба

Адаптацията на клиентите в един социален канал зависи от клиентските предпочитания, демографски и други фактори. Изискванията при обслужването на клиенти и нивото на авторитет на обслужващите канали варират в зависимост от клиентските сегменти. Поколение X и поколение Y клиенти са различни като технически познания и търсят различна информация. Социалната медия за тях е естествен избор. Клиентите от други сегменти зависят от предлаганите решения на компанията. Един мулти-канален подход за обслужване на клиенти осигурява несравнимо изживяване на клиентите през канала.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!