≡ Menu

Няколко нестандартни трика за охлаждане преди избора на климатик

Предстои ново лятото, а ако не сте извън града, най-вероятно ще се озовете в гореща битка с топлината от разгара на сезона до късно есента. Може би и вие като много хора не сте оборудвани с климатик, може би и вие се опитвате да избегнете големите сметки, или може би се опитвате да бъде по-екологични.

Ето някои трикове, които сме натрупали през годините, ако все пак сте готови за вашата нова придобивка, то направете консултации при избор на климатик.

Домът може да запази поносими стайни на температури в разгара на най-големия зной ако държите пердетата или щорите затворени. Поддържане на слънцето на „стрийминг“ ще е от полза да запазите мястото си малко по-хладно.

Добра идея за овлажняване и охлаждане на въздуха е поставянето на мокър лист пред прозореца. Когато въздухът преминава през влажната кърпа, влагата това се охлаждат. В същия дух, опитайте с една купа лед на перваза.

Ако имате вентилатор на тавана, включете го, така че да се върти в обратната посока и да издухва топлия въздух нагоре и навън. Вземете бутилка със спрей, напълнена с охладена вода. Предвид, че водата се изпарява, тя може да е от полза, за да ви охлади.

Изключете всички излишни уреди в помещенията. Вашият компютър, телевизор, вашите зарядни устройства – всички отделят топлина. Така правят дори вашата миялна машина и сушилня за дрехи. Опитайте да изсушавате съдове и дрехи по старомодния начин на открито.

Ще спестите енергия и ще поддържате къща по-хладна и като пестите електроенергия с икономични крушки. Те не само спомагат за опазването на околната среда, но и не излъчват прекалено много топлина.

Създайте визуален трик чрез повече зеленина в помещенията. Поставете саксийни растения във всеки ъгъл. Някои трикове с лъскави повърхности създават заблуди на ума. Лъскавите повърхности изглеждат като лед и създават илюзия за охладител, който кара човек да се чувства по-комфортно.

В случай, че нищо от споменатото по-горе не ви звучи достатъчно убедително, то време е да изберете съвременния метод за охлаждане, чрез климатик.

Модели, цени и параметри на различните марки климатици може да разгледате и онлайн или на място. С посещение в магазин за климатици ще получите и пълна информация за това, от какъв именно се нуждае вашия дом.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!