≡ Menu

Онлайн магазин за нови технологии

В следващите редове ще се опитаме да опишем накратко най-важното за един лаптоп. Нека започваме!

Както знаете, лаптопите са обикновени компютри – но преносими. Т.е. техническите характеристики които са важни за настолния, са важни и за мобилния компютър.

Най-важното на което трябва да обърнете внимание е дисплея. Това важи в пълна сила ако възнамерявате да прекарвате повече часове пред него. Не правете компромис със здравето си, инвестирайте в лаптоп със добра матрица.

Видеокартата също трябва да бъде силна, ако смятате от време на време да играете игри. Намерете повече информация тук. Както може би знаете, новите изискват много голям ресурс. Дори да не е за игри, видеокартата е нужда и за някой филми. Особено тези с много голям качество – ако искате да върви гладко, ще ви трябва и хубава видеокарта.

Хард диска е устройството в което се съхранява цялата налична информация. Технологиите вече са много развити и цените на твърдите дискове станаха много нормални. Изберете лаптоп с голям твърд диск за да нямате нужда от външен такъв, флашки, дискове и т.н.

Рам паметта се използва от компютъра за обработка на информацията. Колкото по-голяма е тя, толкова повече информация може да обработи. Задължително инвестирайте в голям обем рам памет за да нямате проблем със забивания, рестартирания на лаптопа и т.н.

Процесора е известен като мозъка на компютъра. Без него той е просто купчина от части. Силните процесори осигуряват по-голяма изчислителна мощ. Със силен процесор няма да имате никакви проблеми със всякакъв софтуер.

Интересно е да си признаем, че въпреки не така доброто си начало, таблетите се оказаха доста успешен продукт, който се разви скоростно и завладя сърцата на малки и големи. Днес трудно ще откриете потребител който да не притежава такова устройство, а един от най-разпространените модели са Revopad. Този модел таблети са повече от предпочитани и то не само заради функционалността им и доста ниската им цена. Отделете минутки и разгледайте тук всички предложения. Сега таблетите определено не са прищявка или ненужен лукс, а нещо съвсем нормално и технология от която сме вече зависими, защото ни дава свобода и в същото време свързаност в нета.

Факт е, че последните статистики на Flurry показват, че Wi Fi таблетите много търсени за подарък на любимите хора, а друго изследване показва, че за 2013 година са продадени близо 225 милиона таблета по целия свят, което все повече скъсява разликата в предпочитането на лаптопите.

Други анализи обаче показват, че въпреки афинитета към таблетите много хора се оказват не толкова доволни от функциите им и цялостната им функционалност. След подобренията и екстрите на новите таблети, хората ги купували толкова много, че интересът е дори по-голям от преди.

Таблетите бяха хит в началото, но това не означава, че не се търсят – напротив! Вече много хора знаят за тях и търсят да си купят. Две неща са се променили от началото на таблет ерата – цената е отишла надолу, а възможностите – нагоре.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!