≡ Menu

Остъклени интериорни врати

Напоследък в жилищата ни нерядко се поставят стъклени врати, които са нов метод за добавяне на комфорт към дома. Те създават комфортна атмосфера в жилищата, акцентирайки на нов, раздвижен вид.

Плюс впечатляващия външен вид, остъклените врати имат различни функции – те са удобни, гъвкави, раздвижени и се употребяват за различни видове сгради. Те обезопасяват отварянето и затварянето, технологичната устойчивост и пълното изолиране с помощта на специален вид уплътнение. Стъклото, от което се изработват вратите, е устойчиво на огън, с ширина от 8 до 10 мм. Това е гаранция за безопасност и здравина. Вратите могат да се изработят по личен проект, според вашите помещения, но също така може да изберете и типични такива, които се предлагат в магазините.

Остъклените интериорни врати са няколко основни вида. Нека се спрем на някои от тях, за да дадем представа за какво става дума.

На първо място ще обърнем внимание на обикновените стъклени врати. Те се състоят от панти, брава и каса, която може да е метална или дървена. Можем да изберем къде да бъдат поставени пантите – отгоре, отдолу, отстрани, както и панти, чрез които вратата да се отваря от двете страни или с помощта на механизъм. Стъклената част може да бъде изрисувано по предпочитание на купувача, които допълнително разнообразяват жилището.

Напоследък, за публични помещения или офиси, клиентите се спират на плъзгащите се врати. Те улесняват влизането на светлина, справят се с липсата на място и улесняват контакта между различните помещения. Изборът тук е дали да са монтирани на стените или на тавана и дали механизмът да се вижда или не. Към тази категория спадат и вратите от вида “хармоника”. Те са направени от съединени остъклени крила, носещи се по релса и с водещ долен профил. Те са изключително гъвкави и се използват за различни типове сгради. Подходящи са за огромни кантори и корпорации.

И все пак, ако никоя от вратите не е това, което искате, можете да направите своя врата, в която да комбинирате всичките си предпочитания. Тук може да изберете интериорни врати с декоративни стъкла или с вградени витражи, създадени от стилисти и художници. Въртящите се интериорни врати пък са чудесен вариант за супермаркети, банки и други социални стаи.

След като изберете интериорна врата, ако сте решили тя да е остъклена, проучете предварително здравината на стъклото, както и гаранцията, която дава компанията за нея. Единствено така ще бъдете сигурни и необезпокояване при влизане и използване на вратата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!