≡ Menu

Пазете Победата!

Вече четири месеца следя в интернет пространството темата ”Втората световна война” и съобщението на сайта на вестник „24 часа” от 29.04.2010г., че президентът Георги Първанов, в интервю за ИТАР-ТАСС припомня, че макар да е била съюзник на нацистка Германия, България не е изпратила войски на Източния фронт, ме накара да напиша своето мнение.

Винаги съм се възхищавал на мъдростта, толерантността, чувството за справедливост и уважение на българския народ, който винаги ги е проявявал при взимане на съдбоносни решения в своята 1329-ет годишна история. Цар Борис III много добре е знаел, че не може да застави българските войници да воюват срещу „братушките”. Такава е била волята на народа… и никакви съвременни политически трактовки на историята не могат да омаловажат този факт.

В последните няколко години се активизира процеса по преоценка, фалшификация и изопачаване на историческите факти за победата на антихитлеристката коалиция над нацистка Германия и особено на приноса на народите от бившият СССР в достижението на този триумф. В Полша, Румъния, Словакия, Чехия, Естония, Литва, Латвия, Украйна, Грузия се появиха „специалисти” и разни структури (http://annews.ru/news/detail.php?ID=220171, АНН Кореспондент Алексей Тарасов), които се заеха да пренаписват историята на това есесовско варварство. Често тези апологети на „новата история” утвърждават, че немската нацистка идеология и идеологията на бившата съветска държава са тъждествени. Действително и в двете страни са господствали диктаторските режими на Хитлер и Сталин, но това е било вътрешна работа на народите на тези държави.

В интерес на истината трябва да подчертаем фундаменталният и неоспорим факт, че немският нацизъм е построен на основата на книгата на Хитлер „Моят Борба” (Mein Kampf), в която се изповядва подчинение и унищожение на расово непълноценните същества (евреи, цигани, неарийци, инвалиди, болни и т.н.). Тази егоистична, нехуманна и нечовешка расова теория издигната в ранга на държавна доктрина на хитлеристка Германия и стремежа да се „завоюва земя за немският плуг и така да се осигури насъщният за немската нация” (1) заедно с природните ресурси на поробените държави се явяват главни постулати на нацистката идеология, които я отличават кардинално от идеологиите на останалите страни от коалицията (Великобритания, САЩ, СССР и Франция).

Това са основните причини за вселяването на злият дух на войната в душите на есесовците, които сега се реабилитират, даже и се награждават от държавите пренаписващи историята на Втората световна война. В тази човеко ненавистна война бяха въвлечени над 60 страни, убити повече от 50 милиона човека, ранени и превърнати в инвалиди над 80 милиона души, разрушени бяха хиляди градове и села и нанесени огромни материални щети и т.п. „Новите историци” трябва да знаят, че човечеството никога няма да забрави тази кръвопролитна война, плод на нацистката идеология и нейният създател Адолф Хитлер.

Използвам случая да поздравя всички прогресивни хора с 65-та годишнина от победата над хитлеристка Германия във Втората световна война и с Денят на Европа!

1.Main Kampf

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!