≡ Menu

Пампорово – почивка и ски забавление

Още в дълбоки древност името на планина Родопи се споменава от Омир, които я определя като “Снежната планина на траките”. Учени смятат, че името на най обширният планински масив в България произхожда от “родон”, гръцка дума означаваща роза, защото цветето символ на страната можете да видите на всеки висок връх. Сред прелестите, загадките и легендите оставени ни от траките и удивителните природни дарове в подножието на връх “Снежанка” се намира планинският курорт с най–екзотично име според чужденците – Пампорово.

Курорта се радва на изключителен интерес от почитателите на зимни спортове през зимата, но красивата природа и множеството забележителности привличат интереса на туристите и през летните месеци. Дължината на ски трасетата е 37км., степента на трудност зависи само и единствено от професионалната Ви подготовка, тъй като курорта предлага писти, както за начинаещи така и за професионалисти. Наличието на сняг е обезпечено от снежните инсталации покриващи около 90% от пистите. Снежните приключения, обаче не свършват с настъпването на нощта, защото писта Снежанка №2 предлага условия за каране и след залез слънце. Бързото придвижване до пистите е възможно благодарение на съвременните лифтови съоръжения и влекове с капацитет 13 000 души на час.
Истинско предизвикателство за сноубордистите е първата в България халфпайп писта, тук те могат да се възползват и от единствената по рода си полу-тръба (дълга 105 м., с височина на стените 3,8 м.) в Югоизточна Европа.

Освен почивка в Пампорово ще намерите и забавления. На разположение на посетителите са още ски училище, работилница за ремонт на ски и сноуборд, а ако не разполагате с лично оборудване за Вас ще се погрижат в някой от множеството гардероби, където можете да арендовате първокласна екипировка. Най- малките посетители, могат да осъществят първите си стъпки в спорта в център “Малина”, където най-малките попадат под грижите на професионални инструктори и педагози. Домакинствал на множество състезания по сноуборд и фрии стаил, и през тази зима провеждането редица състезания ще засвидетелстват отличните условия и качества на курорта като Европейска ски дестинация.

Районът около Пампорово се слави освен с богато историческо минало и феноменални природни пейзажи и с лековитият си въздух, зареждащ със сили и енергия. Благоприятният ефект върху човешкото здраве и тонус се дължи на отрицателно му йонизиране.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!