≡ Menu

Перфектната входна врата

Входната врата е огромна част от огромно значение за първото впечатление за Вашият дом. Тя е преходната част от фасадата, към сърцето на дома ви и в голяма степен определя това какъв сте вие и какво могат да очакват посетителите от дома ви.

Но как да разберете коя врата е точно за вас?

Входна врата – като всеки външен материал – задължително трябва да бъде достатъчно масивна и здрава, както и високоустойчива на метеорологичните условия. Тъй като функционалността е основният фактор, най-добрият начин да ограничите избора при цялото разнообразие от входни врати, е да наблегнете на вида на материала.

Трите най-често срещаните материали днес за входна врата са – дърво, фибростъкло и стомана:

Дървени врати – Един от най-често използваните материали за входни врати е дървото – съвременните модели обикновено са направени от два панела тип сандвич покрити с фурнир, тази тенденция има за цел, да се сведе до минимум възможността да се изкриви вратата и също така намалява разходите.

Врати от фибростъкло – Те са на сравнително достъпни цени и често се избират заради това, че се поддържат изключително лесно и са с дълъг живот. Този материал е по-траен от дървото или стоманата, както и пълнежа на такава врата предлага много повече изолация в сравнение с останалите. Фибростъклото е резистентно към гниене, ръжда и т.н.

Стоманени врати – Изцяло облицованата стоманена врата има голяма изолационна стойност, това може да помогне за намаляване на енергийните разходи, и е един от най-евтините но ефективни варианти, въпреки това, стоманата има тенденция да има по-кратка продължителност на живота от дървото или фибростъклото, и тъй като тя може да ръждясва, не винаги е най-добрият избор за дома. Тя не е подходяща за обект на тежки атмосферни условия.

Цветове:

Това е най-забавната част! След като знаете какъв материал трябва да бъде вратата, то вече можете да мислите за цвета, стила и изобщо цялостния външен вид. Това е първото нещо, което гостите ще виждат, когато посещават вашият дом. Останете в рамките на общия стил на къщата си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!