≡ Menu

Поддръжка на вашите лаптоп батерии

Случвало ли ви се е да имате нужда от лаптопа си когато наблизо няма контакт в който да го включите. Пускате го и след малко индикатора на вашите лаптоп батерии показва, че те са изтощени и компютъра ви ще се изключи принудително. Позната картинка нали? В такива ситуации или трябва да прекратите работата си и да затворите лаптопа или той просто ще си изключи самичък и вие няма да можете да довършите това което сте започнали да работите. Доста неприятна ситуация особено ако трябва спешно да свършите нещо. Ако сте изпадали в подобна ситуация често значи е време да се замислите да си купите нови батерии.

Аз имах подобен проблем с моите батерии за лаптоп Dell и след като ги смених пак мога нормално да си върша работата. Ако и вие всекидневно сте зависими от резервното захранване на вашия лаптоп и то започне да ви създава проблеми значи трябва и вие да се замислите сериозно за нови батерии. Обикновено срока на тяхната употреба е около четири години. След този период е много вероятно те да ви създадат проблеми и да ви се наложи да си купите нови.

Различните производители предлагат на пазара най различни видове батерии. Те могат да бъдат 12 клетъчни, 9 клетъчни, 8 клетъчни 6,4 и 3 клетъчни. Освен това те се различават и по своята форма. Така например ако си закупите батерии за лаптоп на Toshiba, а вашия преносим компютър е например Sony те няма да са съвместими. Затова, когато си купувате батерии винаги гледайте марката им да съвпада с тази на лаптопа ви.

Покупката на нова батерия винаги е по-добрия вариант, но ако не разполагате с необходимите средства има няколко начина да удължите живота на старите си батерии. Редовно дефрагментирайте твърдите си дискове, намалете яркостта на екрана си когато използвате захранване от батериите и затворете приложенията, които не използвате в момента.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!