≡ Menu

Поддръжка на Фейсбук страница и оптимизацията

Поддръжка на Фейсбук страница и оптимизацията са процеси, които са взаимно свързани. Вече за никои не е тайна, колко мощен генератор на влияние е социалната мрежа. Фен страница или бизнес страница, няма значение, свързването на хиляди хора по света с бизнеса ви е гарантиран метод за популярност и парична облага. Добрата оптимизация на подобен род страници, всепризнато от специалистите, води до монетизиран трафик, повече фенове и всичко това с таргет целенасоченост. Ето и няколко съвета, за добра поддръжка на Фейсбук страница, съответно и оптимизация.

  1. Създаване на снимка – Фейсбук страницата ви трябва да има атрактивна снимка на профила. Заглавната ви снимка, трябва да е информативна и интересна с добра видимост в максималния размер 180 на 540 пиксела. Добър трик е споменаването на текст, но не безцелен, а носещ инфо за вашата сфера на дейност. Все пак ако искате последователи, трябва да знаят, на какво точно ще са последователи;
  2. Vanity URL – това във Фейсбук наричат персоналния ви адрес на потребителската страница. Колкото по-кратък, запомнящ се и информативен е той, толкова по-добре. Страницата ви ще изглежда професионална по този начин. Има една уловка обаче, за да си направите подобен род URL, трябва да нямате нито един последовател в страницата си. След това вече последователите ще завалят, ако добре сте измислили персоналния си адрес, за достъп;
  3. Insights – това приложение, при поддръжка на Фейсбук страница, ви помага да проследите ефективността на постнатата от вас информация, била тя видео, промоция, информация или снимки. Качеството, взаимодействията на потребителите и количеството забелязвания от страна на клиенти, относно съдържанието, което публикувате, следите тук. Разбира се имате възможност и за таргетинг на местоположението.
  4. Обновяване на съдържанието – добрата поддръжка с цел оптимизиране трябва да се прави често. Затова, ако нямате време или пари за професионалист, то поне помолете приятел или познат, които да поства ново съдържания за вас. Добре е ежедневно или поне 2 пъти седмично да публикувате нови неща. Така страницата ви ще се появява в полето с новини на потребителите ви по-често. Те определено ще ви се отблагодарят за старанието и усилията;
  5. Начална страница – както мнозина казват и знаят, първото впечатление е най-трайно и важно. Затова направете началната си страница атрактивна за потребителите. Мислете нетрадиционно и иновативно, за да привлечете внимание. Например, ако организирате нещо, като конкурс „фен на месеца“ – то феновете ще са повече, съответно посещенията и трафика също. Вие искате социална реклама, а Фейсбук ви я дава в пълните й възможности, стига да знаете, как да се възползвате от тях.
  6. Промотиране на страницата – поддръжка на Фейсбук страница, Facebook реклама и оптимизирането са част от промотирането на бизнеса ви, чрез страницата ви в социалната мрежа. За целта е добре да правите различни състезателни игри и конкурси. Предлагайте ваучери или пък купони за намаление на дадена услуга. Предлагайте игри и забавни видеа, но помнете спазвайте правилата на Фейсбук за този род изяви, иначе рискувате да ви изтрият страницата!

Поддръжка на Фейсбук страница е поддръжка на имиджа, бизнеса и професионалното отношение към клиента. Бъдете лоялни и ще получавате същото в отговор.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!