≡ Menu

Подходящите маратонки

Подходящите маратонки – за тичане, за всеки ден, за туризъм. Замисляли ли сте се защо на пазара има толкова голямо разнообразие от маратонки и спортни обувки? Повечето хора обобщават всички тях в една дума – маратонки, но ако ще спортувате активно, добре е да знаете разлика между тях и характерите им. Неподходящият модел маратонки ще ви кара да се чувствате некомфортно, да се уморявате по-бързо и да сте по-податливи на травми. Със сигурност трябва да се съобразите с това какъв е сводът ви и какъв спорт ще спортувате.

Маратонки за бягане

Маратонките и спортните обувки за ходене, изглеждат еднакво, но не трябва да се заблуждавате с това. Профилът на маратонките за бягане трябва да осигурява подходящо омекотяване на краката ви, защото те поемат цялата тежест, която надхвърля теглото ви с 3 пъти. Подметката им трябва да е тънка и да ви придава стабилност. Подметките трябва да осигуряват по-добро сцепление с различен вид почви.

Маратонки за ходене

Ходите редовно на фитнес? Обичате да се разхождате и да правите дълги преходи? То точно този тип маратонки се препоръчват за вас. Те придават на крака ви неподражаемо омекотяване, подметките им са гъвкави . Маратонките за ходене трябва да са максимално естествени и да наподобяват свободното движение на краката.

Маратонки за баскетбол

За някои видове спорт се изискват и специални маратонки. Баскетболните например са по-високи от останалите. Те са специално направени да държат по-добре глезена и да предпазват краката от травми. При тях се иска доста стабилност за рязко спиране, подскачане и всичко необходимо за този спорт. Тяхната подметка трябва да е изключително здрава, да осигурява здрав захват и по-голяма стабилност. Краката на баскетболиста трябва да имат вертикална и странична стабилност. Вертикалната му дава възможност да прави по-високи скокове, а страничната да се движи с по-голяма скорост. Не подценявайте и добрата поддръжка на средната част на стъпалото.

Маратонки за тенис

Тенис маратонките трябва да са точния размер и да прилягат добре на ходилото за максимален комфорт и стабилност. Вътрешността им трябва да е от мека подплата и да уплътнява добре цялото ходило.

Не правете компромиси с краката си и маратонките, който си купувате.

Най-новите модели тенис маратонки са направани от антибактериални материали за по-добра хигиена за краката и против изпотяване. Тенис маратонките са няколко вида според подметките им. Има подметки както за червена настилка така и за трева и комбинирани. Трябва да си изберете подходящ модел маратонки според настилката, на която ще играете.

Колкото повече компромиси правите с маратонките толкова повече травми и болки ще имате в краката. Преценете добре преди да си купите маратонки!

Богат избор от спортни стоки може да намерите както в спортните магазини така и онлайн, но тогава трябва много добре да прецените своя номер, дори е препоръчително да вземете един номер по-големи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!