≡ Menu

Поликапролактон – иновация в света на естетичните процедури

Поликапролактон е магичната съставка, която се използва в иновативните филъри за лице днес. Тя е част от състава на дермалните филъри за лице Еланс, които са окачествени, като най-дълготрайни на пазара от много професионалисти. Тези запълващи бръчките пълнители са предназначени не само за създаване на обем в определени зони, но и за повдигане на лицевия контур. Служат  за заличаване на бръчки в областта на активните зони и най-вече за активиране на производството на колаген в тялото. Именно това е голямата стъпка направена в козметиката. Защото традиционните пълнители на база хиалуронова киселина, не стимулират производството на колаген в кожата.

Поликапролактон и какво представлява той?

По своята същност това вещество представлява полимер с много ниска точка на разтапяне. Всъщност то спада към категорията на био разграждащите се полиестери и се използва широко в медицината и козметиката, за създаването на специални полиуретани. Веществото е силно устойчиво на вода, мазнини и разтворители, като напълно се разгражда. Използването на малките сфери от това вещество във филърите за естетични цели, гарантира тяхната висока трайност и ефективност. Смесено с хомогенната и гладка структура на гела, съединението е изключително безопасно и надеждно.

В медицината от поликапролактон се правят конци със свойствата да се само разграждат в човешкото тяло, импланти за ортопедични цели, импланти за лицево-челюстната хирургия и отскоро дермални филъри с уникално действие. Употребата на веществото е сертифицирана и одобрена, както в Европа, така и в Америка. Така, че място за притеснение няма.

С какво тази козметична иновация е по-добра от досегашните продукти на пазара?

Като цяло продуктите на Еланс са на 70% основа от гел и 30% сфери от поликапролактон. Така балансиран състава дава възможност за допълване на хиалуроновата киселина в организма, а не цели нейното заместване. Винаги, когато пациентите имат нужда да добавят обем, могат да го използват, като същевременно кожата им става по-еластична и стегната. Всичко това е базирано на уникалната формула, която стимулира собствения ни организъм да увеличи производството на колаген по естествен път. Лифтин ефекта е максимално постигнат и естествен при това. Около малките сфери на поликапролактона се изгражда активна среда, в която производството на колаген е активизирано на максимално ниво. Козметичния филър може да се инжектира повърхностно или дълбоко в кожата, като това зависи от нуждите на пациента. Самото инжектиране се прави с изключително тънка игла и професионално, за да има максимално естетичен ефект.

Когато се поставя близо до костни повърхности, като носа, скулите и прочие създава обем, а подкожното поставяне активира дермата да произвежда колаген и така кожата да е по-опъната, стегната и еластична. Освен за корекция на лицето, филъра може да се използва и като ефикасно средство за попълване на обема в ръцете поради една или друга причина на загуба. Като цяло биостимулатори от този тип се поставят за определено време в кожата и така са формулирани. Според желанията и нуждите на пациентите има продукти със срок на действие от една, две, три и дори четири години.

Поликапролактон е средството, чрез което естетичната козметика и хирургия навлязоха в една нова ера. Ера на по-ефикасно и природосъобразно лечение и безболезнени интервенции.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!