≡ Menu

Почистете златните бижута у дома

Да поддържаме златните си бижута в добър вид е сравнително просто и възможно да се извършва вкъщи. Въпреки, че златните бижута няма да потъмнеят като други метали, биха могли да наберат мръсотии и да изгубят блясъка си. За да поддържате златните си накити с вид на нови, пробвайте тези елементарни трикове.

Сапунка и вода

Може и да не ви се вярва, но можете да почистите злато със сапун и вода, но това се прилага най-успешно на бижута, които са гладки и нямат скъпоценни камъни по тях. За начало подгответе малка купа с топла, но не гореща вода и капнете няколко капки от препарат за миене на чинии. Сложете бижуто в разтвора за 20 минути. След това изплакнете и използвайте суха памучна кърпа, за да изсушите бижуто. Чрез този метод ще почистите всички мръсотии от козметика и всекидневно носене, и бързо ще възвърнете стария блясък на накитите ви.

Почистване на златни бижута със скъпоценни камъни

Ако вашето бижу има скъпоценни камъни, бихте могли да го изчистите у дома, без да се притеснявате, че ще увредите скъпоценните камъни. От изключително значение е да не слагате бижуто в течност, тъй като тя може да проникне в малките пространства между метала и скъпоценния камък и да причини ръжда, обезцветяване или да разхлаби камъните. В случая следвайте стъпките описани по-горе, но вместо да сложите бижуто във вода, навлажнете суха кърпа в течността и нежно го изтъркайте с нея. За изсушаване ползвайте отделна кърпа. След това оставете накита да изсъхне, в случай че ако има вода в него да може да се оттече без затруднения.

Почистване на труднодостъпните места

Ако вашите златни бижута имат труднодостъпни за почистване места, обикновено измиване в сапунка няма да помогне. Вземете четка за зъби с много мек косъм и я използвайте за почистване на труднодостъпни места. Почистването на златни накити у дома е доста лесно и не струва нито лев, а може да ви помогне да възвърнете блясъка на любимите накити.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Следваща »

« Предишна

error: Content is protected !!