≡ Menu

Правилно използване и съхранение на парфюми

Парфюмът е като визитка картичка. Правилно подбрания, хубав парфюм е отражение на нашите емоции, същност и характер. Дали обаче знаем как точно да използваме ароматните течности, за да запазват те максимално дълго своето ухание върху кожата? Съществуват ли изобщо правила за използване на парфюми?

Разбира се, строго определени правила за нещо, което използваме за удоволствие няма как да съществуват. Има обаче неща, към които до известна степен трябва да се придържаме, ако искаме парфюмът да се усеща през целия ден. На първо място по важност е мястото или местата, на които нанасяме парфюма. Почти няма човек, който да не знае, че парфюмите се слагат по най-топлите и добре кръвоснабдени места по тялото – зад учите, по китките и по шията. По тези места минават повече кръвоносни съдове, съответно температурата на кожата е по-висока, а парфюмите са чувствителни на температури. Колкото по-топло е мястото, толкова по-силно се усеща уханието. Един трик, който част от хората знаят и използват е предварителното нанасяне на вазелин или олио за тяло на местата, по които ще пръскаме. Мазнината задържа ароматните молекули за по-дълго и им дава допълнителен интензитет. Факт, който дамите използват е, че косата също задържа много аромати. Напръскан по косата парфюмът ще се разнася в наоколо при всяко движение.

Важно за качеството на парфюма е неговото съхранение. Ако искате дълго време да се радвате на непроменен аромат, със същата трайност какъвто е бил и в началото то е важно да обърнете внимание на тази стъпка. Не е препоръчително парфюмите да бъдат изложени на пряка слънчева светлина. Слънцето влияе негативно на аромата и структурата на самата течност. В парфюмите със съставки от естествен произход могат да се появят парцалчета или частици, ако флаконът е държан на слънце. Ако спалнята Ви е слънчева и топла, вариантът да слагате парфюмите на нощното си шкафче или на тоалетката за грим не е подходящ. В този случай по-добре е да прибирате флаконите в шкаф. Там, ако не са на хладно, то поне ще бъдат на тъмно място.

Спазвайки тези правила дълго време ще можете да се радвате на любимия си парфюм.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!