≡ Menu

Практически съвети за SEO оптимизация

Ако ви предстои SEO оптимизация на уебсайт, то със сигурност ще трябва да се заредите с много знания и търпение докато постигнете добри резултати. В наши дни Google използва специален алгоритъм, от който зависи позиционирането на сайтовете ви в световната търсеща машина. В тази статия ще ви дадем няколко практични съвета за Onpage и Offpage оптимизацията, които ще ви помогнат да се класирате по-добре в SERP (Search Engine Result Page).

На първо място се заемете с вътрешната оптимизация позната още под името, Onpage SEO. За нея се изисква да поставите тематични текстове на различните страници от сайта ви. Не пропускайте да споменете основната ключова дума в писанията ви, но не прекалявайте с нейната употреба. Използвайте синоними на ключовите ви думи и подробно описание, което да е полезно на потребителите.

Следва изграждането на визията на страниците. Не забравяйте, че изображенията също имат място във вашия сайт. Важно е да използвате alt атрибут, който описва всяка картинка, която сте поставили. Не прекалявайте с големите размери на изображенията, тъй като те ще затруднят скоростта на сайта.

Винаги, когато правите Onpage SEO се стремете да слагате Heading таг в заглавията. Ако имате три или четири заглавия в текста ги обградете в <h1>, <h2>, <h3> и т.н. тагове. В първото заглавие сложете ключовата дума, за която се борите, а в другите използвайте второстепенните ключови думи и/или синоними.

Що се касае до заглавията на самите страници, те трябва да съдържат ключовата ви думи | бранд на фирмата ви. Пишете подробни описания, които ще послужат по-скоро на хората, отколкото на търсачките. Ако например искате да се класирате за ключова дума щори, то заглавието може да представлява нещо от сорта на външни щори | вътрешни щори | име на фирма.

В случай, че имате проблем със скоростта на зареждане на сайта ви, то поправете тази грешка. Бавната скорост често се набива в очите на Google и е твърде възможно това да ви попречи да бъдете сред челните позиции в търсачката.

Идва ред и на линк билдинга и Offpage оптимизацията. Изграждайте линкове само от авторитетни сайтове, директории и социални мрежи. Директориите еднодневки не са препоръчителни, защото могат да ви докарат някое наказание. И макар, че според специалистите на Google, гест блогингът не е препоръчителен, не го пренебрегвайте.

Пускайте статии към вашия сайт с размер не по-малък от 500 думи. В тях споделяйте полезна и тематична информация. Използвайте основната ключова дума на поне четири места. Сложете думата в заглавието, в първия параграф, по средата на статията и в нейния край. Гледайте всичко да става по натурален начин, а не все едно, че сте писали статията за търсещите машини.

Може да направите и сателитен сайт, от който да получавате линкове. Там обаче е добре да мине време, докато сателитът бъде индексиран от търсачките и получи ранк. В сателитните сайтове е нужно да има много тематични статии без линкове и чак след тях да идва такава с връзка към вас.

Ако имате още въпроси относно SEO оптимизация посетете сайта ни, където ще получите подробна информация по темата, а също и възможност да работим за вас на добра цена.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!