≡ Menu

Предимствата за пациентите при лечение в Турция

Турция се превърна в желана дестинация за медицински туризъм. Пациенти от цял свят избират южната ни съседка, когато имат нужда от лечение, защото клиниките ѝ разполагат с утвърдени експерти и с апаратура от най-ново поколение. Българските пациенти също следват тази тенденция заради лошите условия в здравните ни заведения. Липсата на медицинска апаратура и реномирани специалисти карат все повече хора да търсят помощ в турските болници.

Здравен холдинг в Истанбул, който се посещава от известни личности от цял свят, започна да приема и български пациенти. Холдингът ще предоставя помощ на осигурени у нас граждани с тежки заболявания като мозъчен тумор. Той предлага и по-сложни операции, които са трудно осъществими в България.

Предимствата за пациентите при лечение в Турция

Причините турските клиники да се превърнат в атрактивна дестинация за пациентите са няколко. Докторите, работещи в здравния холдинг, са известни имена в световната медицина. Те непрестанно посещават семинари и допълнителни обучения за повишаване на своята квалификация. Болниците разполагат и с апаратура, която може да бъде на разположение в малко здравни заведения в Европа. В „Аджибадем“ разполагат с кибернож. Тази технология се превърна в една от най-търсените, защото е един от най-модерните и безкръвни форми на лъчетерапия. Тя се прилага главно при тумори, засягащи гръбначния стълб и мозъка. Киберножът може да предусети всяка разсейка на тумора, което спомага за неговото отстраняване. Той е необходим при някои заболявания, чийто лечение беше невъзможно до преди няколко години. Преди време, за да се лекува тумор, разположен зад очната кухина, беше задължително да се извади зрителният орган, за да започне лъчетерапия. Киберножът предотвратява жертването на окото. Тази технология е достъпна само на 160 места в света. Клиниката разполага и с медицински хеликоптер, който вече е бил използван за спасяването на родилка в рискова бременност.

Много български пациенти посещават турската клиника заради високо ниво на радиационната онкология. Болницата разполага с два линеарни акселератора. Чрез тази технология се регулира радиацията и нейната степен, като по този начин не се увреждат здравите органи. Най-желаната технология и причината, поради която много българи търсят специализирана помощ в южната ни съседка, е точковидното облъчване на тумори. Клиниката постига отлични резултати в борбата с чернодробни и белодробни ракови заболявания, тумори в простатата, гръбначния стълб и около него.

Специалистите в турските клиники целят да са сред първите и в роботизираната хирургия. Тя се използва главно в урологията. При нея хирурзите се намират в друго ала, откъдето направляват робота.

Консултирайте се повече за вашето лечение в Турция, които ще ви предоставят полезна информация и съвети.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!