≡ Menu

Препоръки при търсене на работа

Търсенето на работа е трудна задача. Първо трябва да си направите CV по европейски образец. Трябва само да си го изтеглите от интернет и да го попълните. Следващата стъпка е да си направите регистрация в сайта за Ваше улеснение при кандидатстването за работа. Обявите там са много и разнообразни. Трябва всеки ден да кандидатствате по всички обяви, които Ви устройват. Дори в тези, които информацията е оскъдна или искат опит, а Вие нямате.

Ако адреса на местоработата е даден, по–добре е да проверите къде се намира и да прецените дали ще Ви е удобно да пътувате всеки ден до там. Ако вече сте кандидатствали по дадена обява в сайта не отивайте на място да питате отново за работата. Не всеки толерира това и кандидатурата Ви може да отпадне.

Когато излизате винаги си носете няколко копия със снимки от вашето CV. Ако видите табела на някой обект, който ви интересува и има телефонен номер, първо позвънете. Ако си оставите просто CV не се знае дали персонала ще го предаде на работодателя. Не им се доверявайте, поискайте да говорите с управителя, ако е там. Не се страхувайте да питате каквото Ви интересува – то е във Ваш интерес. Когато говорите с работодателя трябва да покажете, че сте уверени и не се притеснявате. Трябва да оставите впечатление и да Ви запомнят. Ако само се усмихвате няма да сте по–различни от останалите кандидати за работата. Шегувайте се и си говорете все едно сте приятели, но не прекалявайте. Трябва да усетят, че сте уверени във вашите възможности и можете да се справите с работата. Хората трябва да са сигурни във Вас. Ако имате някакви претенции относно работата по–добре ги предявявайте след като сте назначени.

И не спирайте да ходите на интервюта, докато официално не сте подписали договор. Дори и да имате уговорка за започване на работа с работодателя, тя изненадващо може да отпадне, а Вие да сте отказали вече интервюта. Никой работодател не се интересува от Вашето мнение, затова не бързайте да изгаряте моста след себе си, защото може да Ви се наложи да се върнете.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!