≡ Menu

Прогресивните стъкла

Досега сте имали нужда само от очила за четене или работа наблизо, но усещате, че зрението се нуждае също и от корекция за далече. Носенето на два чифта очила и смяната им според нуждата не ви допада? Имате алтернатива – прогресивни очила. Удачен избор за много хора с пресбиопия. Пресбиопията не е болестно състояние. Това е естествен процес, който засяга много хора след 40-та година, когат очната леща започва да губи своята еластичност и способността си да фокусира на близки разстояния. Ако държите вестник или друго четиво и започнете да изпъвате напред ръце, или имате нужда от повече светлина, за да прочете нещо добре-това са първите симптоми.

В днешно време пресбиопията може да бъде коригирана с монофокални очила за близо, очила – половинки, бифокални очила и прогресивни очила.

Монофокалните очила за близо донякъде решават проблема с виждането наблизо, но трябва да ги свалите, за да видите нещо надалече, след това отново да ги сложите, за да видите нещо наблизо. С тях, обаче не можете да виждате на средни разстояния.

С половинките можете да виждате наблизо, но не и на средно разстояние.

Бифокалните очила разделят зрителното Ви поле на две – близко и далечно разстояние, но не решават въпроса със средното разстояние.

С прогресивните очила, образът не „прескача” преминавайки от една зрителна зона, към друга, а виждате еднакво добре на близо, средно и далечно разстояние.

Този вид стъкла могат да бъдат адаптирани за различна употреба, в зависимост от нуждите Ви, но не всички такива стъкла имат еднакви характеристики и качества. Може да са със стандартно широки зони за близко, средно и далечно разстояние или с преобладаващи зони за близо и средно – изключително подходящи за работа в затворено простраство и офис обстановка. Трудно ще се решите да се върнете на бифокални или два отделни чифта очила, след като пробвате и поносите прогресивни очила. Качествени модели прогресивни стъкла произвеждат всички реномирани фирми за диоптрични стъкла Zeiss, Hoya, Indo, Seiko, Essilor, Rodenstock, Shamir, JZO, Ilt и много други.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!