≡ Menu

Процесорите Intel Core i7

Ако сте от хората, които обичат игрите и забавленията и главно това е причината, поради която използвате компютъра си, то Core i7 процесорите са точно за вас. Вече няма нужда да купувате нови клавиатури, поради счупване след пристъп на ярост от това, че характеристиката на вашият компютър не съвпада с изискванията на най-новата и супер яка игра. Естествено много по-важно е да имате и добра видео карта, но със сигурност ако сте с i7 процесор, той няма да е причината за бавна работа на компютъра.

Ще можете да летите с всяко действие, извършвано на вашият настолен компютър. Независимо дали се ровите в интернет, гледате филм или играете игри, тези мощни процесори ще ви осигурят гладка работа и приятен престой на вашия персонален компютър. Дори ще можете да правите много повече неща едновременно, без да има промяна в работата, тъй като i7 процесорите са с 4 или 6 ядра. Също използват специална технология засилваща честотата от 3,3 GHz до чудовищните 3,6 GHz или 3,46 GHz, в зависимост от модела на процесора. Тя се нарича Turbo Boost Technology и е едно от най-съвременните попадения в информационните технологии тази година.

Какво представлява Turbo Boost Technology? Тази технология автоматично засилва възможностите на част от ядрата на процесора, като изключва други. Така той се фокусира върху една задача с най-голям приоритет.

Друга интересна технология, която той използва е Hyper Threading Technology. Тя не е новост на пазара, но заради по-големия брой ядра тук могат да се обработват до 8 или 12 софтуерни нишки едновременно (съответно при четири и шест-ядрените процесори). Тази технология подобрява възможностите за работа с много програми едновременно.

Чудовищните параметри в комбинация с невероятните технологии, правят Intel Core i7 процесорите наистина уникални. За съжаление обаче все още те са доста скъпи и въпреки че са безспорни лидери на пазара, те са едни от най-малко продаваните процесори (поне в момента това са последните Core i7 новини).

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!