≡ Menu

Различните видове пиано

Изборът на пиано трябва да е приятно преживяване. Би било прекрасно, ако цялото семейство може да се включи и да се наслади на избора. Но преди да правите каквото и да е било, първо трябва да решите дали искате изправено пиано или роял. Второ, дали то не би било акустично или дигитално пиано. Накрая, да решите какъв бюджет можете да отделите. Сега, можем да продължим с пълна информация която ще ви бъде полезна при намиране на подходящо пиано за вас.

Вертикални Пиана

Има различни височини, облицовки, и форми при изправените пиана, които да отговарят на вашите нужди. Височината на правото пиано се измерва от пода до върха на пианото. Размера (височина и ширина) на пианото е може би най-важният фактор, влияещ върху качеството на тона и звука. Колкото по-високо е едно пиано, толкова струните му са по-дълги и произвеждат по-силен звук.

Спинет пиано е най-малкото от всички пиана и има най-ниска цена. Следващия по размер е конзолното пиано, което е с параметри 43 до 40. Една стъпка над конзолата е студиото, пиано, което е от 44″ до 48″ високо, най-често се среща в училища, студиа и дневни. След тях са професионалните пиана или така наречените изправени пиана в пълен размер, в които височината варира от 48″ до 52″. Някои от тези по-високи пиана могат да имат по-големи струни и по-големи пултове от някои по-малки рояли.

Рояли

Роялите също варират в различни размери (ширина). Дължината на роял се измерва от началото на клавиатурата към края на гърба на рояла, със затворен капак. Роялите са станали по-популярни през годините и са се ползвали от семейства и собственици за поколения напред. Най-малкия роял се нарича бебе роял и може да започне от пет фута до 5.2 фута. Бебето Роял е много популярно заради малкия си размер и обикновено се вписва много добре в холове и всекидневни. Следващия размер до среден Роял, който варира от 5.3 до 7.2 фута и има много по-голяма пулта с по-дълги струни. Средните рояли са фаворити на пиано учителите относно тон и звук, които се произвеждат. Музикални училища, университети и сериозни любители също предпочитат средния роял. Най-големите рояли са концертните, които варират от седем до девет фута. Тези пиана се използват предимно в концертни зали, аудитории, църкви и за публични изяви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!