≡ Menu

Разнообразие от сенници, направете вашия избор

Когато искате да осигурите защита от слънцето, но същевременно да се радвате на простора, без остъкляване на терасата, тази защита без ограничаване на външния простор се постига със сенници.

Съвременните сенници са елегантни решения, предлагани в различни дизайни и цветове. С тях можете да постигнете оригиналност на терасата, поръчвайки сенник в желания от вас модел и цвят.

Разнообразие от модели можете да намерите на тази страница: http://www.kamax.bg/p/Sennitzi

Конструкция на сенника

Конструкцията, с която можете да поръчате сенник, ще отговаря на вашите предпочитания. Освен стандартен, моделите могат да бъдат:

 • касетъчен
 • с падащо рамо
 • с чупещо рамо
 • тип кабрио
 • тип пергола

и др.

Материи, от които се изработват сенниците

Материите, от които се изработват сенници, са акрилни и PVC платове. В процеса на боядисването им към влакната се добавя пигмент, който трайно се свързва с тях. Така сенниците от акрилни платове са дълготрайни по отношение както на материята, така и на цвета. Освен това акрилните платове са по-устойчиви на UV лъчи в сравнение с PVC материите. PVC материите имат и не толкова добра трайност.

Тефлониране на материята на сенниците

При окончателното обработване на материята се използва тефлон, за по-добра защита и непропускливост спрямо вода и замърсявания.

 

Задвижване за сенниците

При задвижването на сенниците може да се използва автоматично управление:

 • с дистанционно управление
 • със сензорен бутон
 • с датчик за слънце, вятър и дъжд

и др.

Задвижването може да бъде и ръчно, с манивела, като се регулират височината и ъгълът на наклона.

 

Отвеждане на водата, попадаща върху сенника при дъжд

Отвеждането на дъждовната вода става по канала в челния профил на конструкцията. Така не се получава събиране на голямо количество вода, което би натежало и би довело до допълнително напрежение на пружините, изпъващи сенника.

 

По-подробно за основните видове сенници

 • Сенник с падащо рамо

Универсален тип сенник е моделът с падащо рамо. Той се отваря и прибира ръчно, чрез манивела, или чрез електрозадвижване. В отворено положение изпъването се поддържа от рамената на конструкцията с вградени пружини.

Тези сенници могат да се монтират на стена или на таван.

 • Сенник с чупещо рамо

Сенникът с чупещо рамо е също универсално и често срещано решение. Той също може да се монтира на стена или на таван. Разгъването и сгъването може да е ръчно, с използване на манивела, или автоматизирано.

 • Касетъчен сенник

При този модел прибирането на сенника е в кутия, или касетка, тип моноблок. Предпочитаният начин на отваряне и прибиране на сенника е чрез електромотор.

 • Сенник тип кошница

Този тип сенник е подходящ за вход на сграда, за прозорец или за тераса. Поради конструктивните му особености може да се монтира само на стена.

Управлението на сенника, за разгъване и сгъване, е ръчно, посредством въже и ролкова система.

 • Широкоплощен сенник

Когато трябва да покриете голяма тераса или площадка пред заведение, поръчайте широкоплощен сенник. При този тип сенници конструкцията е неподвижна. Монтирането е на стена или на таван. Разгъването и сгъването се извършва ръчно, с манивела.

 • Сенник тип пергола

Предимството на сенника от този тип е формирането на „беседка“, с алуминиева конструкция. Сенникът се отваря напред. Самата конструкция е устойчива на атмосферни условия.

Може да се допълни с остъкляване, например тип хармоника – така терасата, на която се монтира, може да се използва целогодишно.

Автоматичното управление на сенника тип пергола може да включва датчик за слънце, вятър, дъжд.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!