≡ Menu

Разширените вени – да не стигаме до операция

Проблемът с разширените вени е описан много отдавна в специализираната литература. За съжаление и до днес няма единно мнение за това коя е причината за появяването им.Независимо коя теория ще приемем за вярна не може да се отрече увеличението на засегнатите лица. Вече статистиката говори за масово засягане не само на обичайните групи, но и за хора под 35, мъже и жени, които често не обръщат навреме внимание на състоянието си. При тях често картината не е класическата варикозна болест, но това не прави проблема по-малък, а дори напротив.

Основното решение предлагано от медицината за справяне с разширените вени и до сега е оперативното. Освен рискът от операцията то обикновено и не дава траен резултат и самите лекари препоръчват да се отлага докато е възможно.

В народната медицина отдавна се препоръчват различни билки за облекчаване на проблема и днес те са признати и от всички официални медицински авторитети.

Концентрацията на вещества в естествените билки не е достатъчна да реши проблема, но отлага оперативната намеса.

Готовите кремове предлагани масово от различни производители имат по-голяма концентрация, но не могат да преодолеят естествената бариера на кожата и да проникнат в дълбочина поради което облекчението не е достатъчно и не решава проблема с разширените вени.

Висока концентрация може да се постигне само с помощта на специални серуми.

Такива професионални серуми не се инжектират, а се прилагат локално чрез специализирана апаратура като ултразвук или йонофореза. Разбира се качествените кремове за борба с варикозната болест не се отричат, но тук те вече имат поддържащ характер.

За радост на многобройните болни, на които им е омръзнало да се будят с болки в краката и на дамите, които не могат вече да скриват появяващата се мрежа или варикозните звезди вече тези терапевтични методи навлизат и в България. Разбира се необходими са упоритост и стриктно спазване на указанията, но това не би трябвало да е проблем. Трябва да се отбележи, че при напреднал стадий на заболяването може и да не се препоръчва новата терапия, но това се решава за всеки отделен случай от терапевта.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!