≡ Menu

Стъклените интериорни врати – изкуството у дома

Ако вече са ви омръзнали стандартните дървени врати в интериора и желаете нещо ново и различно, тогава няма да сгрешите, ако ги замените със стъклени. Те без съмнение ще променят дома ви до неузнаваемост, ще му разкрият една невиждана до сега визия. Стъклените интериорни врати се отличават с изключителна елегантност, те са неподражаеми и много модерни. Определено такава врата ще привлече всеки поглед на гост, пристъпил вашия праг. Има врати от стъкло или такива с частично стъкло. Днес те се изработват с помощта на нови технологии, способстващи за закаляване на стъклото (то става до пет пъти по-здраво от обикновеното) и свеждането до минимум риска от нараняване. Ако се случи то да се счупи, ще се разпръсне на малки тъпи и безопасни частици.

Чрез технологията на ламиниране, стъклото  се покрива с най-различни изображения – стенописи, витражи, флорални елементи, геометрични и абстрактни мотиви (както и изображения, проектирани от самите вас). Друга интересна технология е триплекса, при нея две стъкла се слепват помежду си, с помощта на устойчиво и еластично (против разкъсване) – ЕVA фолио. Що се отнася до декорациите по съвременните стъклени врати, те са неограничени – всичко е въпрос на лично въображение.

Друга хубава черта на този тип врати, е че могат да бъдат изработени в различни от стандартните размери. Поддръжката и почистването им никак не са сложни.

Стъклените врати имат способността да придават индивидуалност и стил на всеки дом. Освен красиви и разделящи помещенията, те в същото време разширяват пространството. Такива врати са подходящи за хол, всекидневна или кухня, с внушителния си вид изумяват околните.

В зависимост от помещението, в което ще се монтира, зависи какъв ще бъде вида на стъклената врата. Ако от едната страна е коридора, а от другата хол или кухня, тогава вратата по-добре да е прозрачна, за да влиза светлина. Но например, ако вратата е поставена към спалня, то по-добре тя да бъде непрозрачна. Това важи и за баня, тогава също е необходима затъмнена врата. Ако имате подходящото осветление (да се обърне внимание на местоположението на светлинния източник – слънце или изкуствено тяло) и съчетаете правилно комбинацията от матиране и прозрачност, ще получите пълния ефект от продукта.

Плъзгащите стъклени врати икономисват от пространството, но и придават чар на всяко жилище. И при тях може да се възползвате от опцията за размери по поръчка.

Нашия съвет към вас е, когато се стигне до монтажа на стъклената врата, да се доверите на специалист, основно заради спецификите по работата. Това не са обикновени врати, те се оприличават като цяло изкуство в съвременния интериор.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!