≡ Menu

Стъпки за започване на бизнес

Ако четете това, то означава, че сте заинтересовани от започването на собствен бизнес. Сега е време да се съсредоточите върху предприемаческия си дух като използвате следните пет стъпки.

1. Потърсете “Аха” момента

Понякога вдъхновението за бизнес начинание идва от това, което е около вас. Ако смятате да създаде спортен сайт, не се колебайте.

Вместо да чакат някой друг да се възползва от идеята ви, започнете на момента, когато лампичката на хрумването светне.

2. Планирайте предварително

Ти имаш вдъхновение и усещаш, че притежаваш силата, но нуждаеш ли се от бизнес план?

Много хора твърдят, че да.

Написването на плана значително ще увеличи шансовете ви за бъдещо развитие в бизнеса.

Това включва неща като проучване и изготвяне на прогнози за пазарите, което само по себе си е ценно за вас. И ако искате да получите финансиране от банките или държавни агенции, бизнес планът често е необходим.

3. Стойността на вашия бизнес и търсене на инвеститор

Бъдете готови за проверка на действителността преди да извадите пари от джоба си. Има безброй начини да си изхарчиш парите безсмислено, но защо да стартираш със загуба.

Може да си потърсиш потенциален източник на доходи като инвеститор. Но да привлечеш финансов партньор не е толкова лесно, колкото да си намериш приятели.

4. Вижте на правилното място

Намерете своята ниша и потенциални партньори, но не бъдете прекалено настоятелни, защото може да си създадете лошо име. Никой не харесва използвачите!

5. Намерете своите първи клиенти

Първите ви клиенти са много важни – и то не само защото те са част от трамплина ви за приходи. Те също така ще легитимират идеята ви. Така вашите продукти и услуги ще станат известни на някому на пазара.

Използвайте Facebook, Twitter и блогове за безплатна реклама. Там може да откриете хора, които се интересуват от вашето предложение.

Освен това първите потребители са източник на ценна обратна връзка, която ще ви помогне да подобрите бизнеса си, така че повече клиенти да бъдат привлечени от вашите оферти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!