≡ Menu

Съвети за избор на мебели за спалня

За добрият ви тонус и комфорт е необходимо човек да има хубава и уютна стая. Това е спалнята, тя трябва да бъде красива и магнетична. Тя е гръбнака на всеки дом, място за покой и уединение. За добрата си почивка и релаксация, трябва да изберем правилната спалня. Тя трябва да има хубав дизайн и свежест за нашето добро настроение.

Спално легло
Спалното легло е най-съществената част от обзавеждането на спалнята. Размерът му трябва да отговаря на нашите нужди и размери. За предпочитане е да е поне с 1/4 по-голямо от ръста ви, за да имате необходимата свобода. Избирайте такива легла, които са изработени от здрави материали, за да избегнете клатене, скърцане и други неприятности по време на ползването. Използвайте стандартни размери, за да съчетаете в последствие с матрак. Не на последно място е формата на спалното легло, тя трябва да се слива с дизайна на останалите мебели, не е за пропускане и факта, ако спалнята ви разполага с шкафчета, където да поставите най-често ползваното спално бельо или аксесоари.

Матрак
Едно от най-важните неща, с което трябва да се съобразим е да изберем правилния матрак. Матракът е много важен, той трябва да е антиалергичен, антибактериален, ортопедичен, за да може да се насладим на неговите удобства. Ако той притежава всички тези качества ние ще се насладим на здрав и спокоен сън. Материята на матрака трябва да е дишаща, така той не трябва да не задържа прах, влага и миризма. Друго много важно нещо за матрака е, че той трябва да е двулицев и със повдигащ механизъм за матрак. Но ако изберем двулицевия матрак трябва да закупим и подматрачна рамка.

Подматрачна рамка
Винаги избираме по-тъмна материя, което ни помага при неговото по-бавно замърсяване. Друга важна екстра която може да имаме към матрака, това са газови амортисьори, които са доста модерни напоследък. Подматрачното пространство също влиза в употреба то се ползва за прибиране на спалното бельо, аксесоарите за сън, дрехи и много други неща. Когато си избираме мебели е хубаво те да са в един цвят . Едни от най-модерните цветове това са: орех, дъб, венге и много други. Обикновено когато купуваме мебели ние купуваме спалня, гардероб, нощни шкафчета, етажерка, тоалетка и ракла са във един цвят. Когато са във един цвят те носят много комфорт и уют на вашата спалня.

Гардероб
Гардеробът винаги се избира да е малко по-голям, за да може в него да се съберат повече от необходимите неща като дрехи, спално бельо, аксесоарите за сън и други. Хубаво е когато вашето гардеробче да има отпред огромно огледало, което влиза във ваша употреба.

Тоалетка
Друга важна част от вашето обзавеждане това е тоалетка върху която слагаме своя телефон, зарядно, козметика и много други дребни неща. За това когато ние си купуваме обзавеждане за спалня е хубаво да държим на качеството и добрия материал от който са направени.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!