≡ Menu

Съвети и козметика за лице и тяло при бръснене на чувствителна кожа

Бръсненето може бъде изключително неприятно изживяване за хората, които имат чувствителна кожа. Започвате да се бръснете, кожата ви е нежна и веднага се появяват зачервявания и малки пъпчици. Хората с този тип кожа трябва да вземат мерки, а ето и няколко съвета, които определено ще им помогнат.

1.Намокрете брадата си добре преди да започнете бръсненето – използвайте топла вода, но не гореща. Направете това 5 минути предварително. Дори е най-добре да се избръснете, след като сте си взели душ, но не преди това. Бръсненето на влажна брада е много по-лесно и така ще избегнете до голяма степен нараняванията.

2. Винаги използвайте остър бръснач – това е много важно при чувствителна кожа. Старите или изхабени ножчета предизвикват много раздразнения. Тъпите ножчета за бръснене има вероятност да предизвика усещане за парене.

3. Не използвайте обикновени продукти за бръснене – хората с чувствителна кожа трябва да използват само професионална козметика, която е специализирана за точно този тип кожа. Тя има успокояващо действие, не предизвиква опъване на кожата, предпазва от зачервявания и образуване на пъпки. Задължително трябва да бъде без алкохол.

4. Използвайте пяна за чувствителна кожа – независимо къде се бръснете, винаги използвайте пяна за бръснене с надпис „За чувствителна кожа“.

5. Имайте търпение – чувствителната кожа изисква повече време за бръсненето. Отделете още 5 минути за да избегнете много от нараняванията на кожата ви.

6. Опитайте се да се бръснете по-малко – имам в предвид да прекарвате ножчето по-малко пъти през кожата си. Затова острото ножче е много полезно.

7. Не се бръснете срещу посоката на растеж на косъма – винаги следвайте посоката на косъма. Бръсненето срещу косъма почти незабавно ще възпали кожата ви.

8. Ексфолирайте кожата си – трябва да използвате добра козметика за тяло веднъж седмично. Така кожата ви ще се освободи от мъртвите клетки. Използвайте ексфолиант с микрогранули защото едрите нараняват кожата.

9. Ако имате подутини от предното бръснене изчакайте – ако ви е възможно не се бръснете защото ще усложните и без това не доброто положение.

10. Овлажнявайте кожата си постоянно – много е важно да използвате козметика за лице с алое вера. Както казах по-горе трябва да бъде специално за чувствителна кожа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!