≡ Menu

Съвети при закупуване на имот в България

В тази статия ще засегнем основните проблеми при закупуването на имот в България. Какво трябва да проверим и знаем преди да направим важната стъпки при закупуването на имот?

Достатъчно е да напишете в желаната от Вас търсачка имот в България или property in Bulgaria и ще се появят десетки резултати. Необходимо е обаче да знаем няколко основни неща преди да предприемем стъпката към закупуване на имот.

Преди да предприемате какъвто и да било оглед на имот, проверете изключително добре цените на подобни имоти около Вашия. Не бива да се поддаваме на импулсивни покупки! Дори избрания от Вас имот да е на много добра цена и се вписва в определените от Вас рамки, винаги е добре да сте добре запознати с цените на подобни имот около Вашия. Цена която е прекалено висока или прекалено ниска трябва да служи като червена светлина. Когато става на въпрос за цена 30% или повече по-ниска от пазарната на имота е необходимо много добре да огледате офертата. Консултирайте се с адвокат който ще провери историята на имота и дали имат връзка с банков кредит или др. Инвестицията на десетки хиляди лева никога не трябва да бъде оставена на случайността.

След като сте проверили историята на имота и сте уговорили подходяща цена е време да проверите всички второстепенни фактори които ще влияят на начина Ви на живот. Удобния транспорт до работа, както и социалните места около закупения от Вас имот не трябва да бъдат пренебрегвани. Трябва да бъде постигнат компромис между местоположението на имота, който в идеалния вариант ще се намира в тих и спокоен квартал и с възможността за лесно придвижване до работното Ви място. Има ли на разположение училища и детски градини в близост до закупения от Вас имот. Дори и този проблем да не стои на дневен ред, е необходимо да бъде разгледан сериозно, защото ако е необходимо всекидневно пътуване до училище на разстояние десетки километри за да оставите Вашето дете, то това ще Ви струва доста време.

На последно място разгледайте и увеселителните заведения в близост. Разбира се, разположението на голям брой заведения в близост до закупения от Вас имот не е в никакъв случай задължителен, но е добре да знаем, че може да посетим добър ресторант без да се налага да пропътуваме голямо разстояние.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!