≡ Menu

Тенденции за обзавеждане

Вече е 2014 година, а с нея идват и все по-нови тенденции във всички сфери. От технологиите до обзавеждането. Колкото повече напредваме във времето, толкова повече се променят нашите възгледи относно живота и това, което се случва в него. Това лесно може да се провери като влезем в един дом, обзаведен преди 10 години да речем и един дом, който е обзаведен днес.

Има няколко неща, които през годините се смятаха за недостъпни за хора с по-малък бюджет, но нещата се променят. Конкуренцията на пазара е голяма, следователно тя подтиква да се правят все по-красиви и качествени мебели, на все по-изгодни и достъпни цени. Разбира се, на върха си остават мебелите от масив, но самият начин на подредба, дизайна и цветовете, все повече ни тласкат към бъдещето.

Една от най-големите тенденции, въведена от хората с много пари преди време е минималистичния начин на интериорен дизайн. Какво е минимализъм? Накратко това е простота, най-изчистения от към излишни цветове, мебели и други дизайн. Едва ли има човек на Земята, който да не харесва този начин на обзавеждане, който се прилага в почти всяка съществуваща индустрия.

Друго, към което се стремят клиентите, е максимизиране на пространството в техния дом. Знаете ли, че ако чувствате домът си малък, то най-вероятно е така, защото сте го претрупали откъм обзавеждане, а най-вероятно и не сте разположили правилно мебелите. Колкото и да е малък един дом, мебелите са огромен фактор за свободата на движение. Все повече и повече клиенти се стремят да купуват по-малко, но по-функционални мебели, които отново да притежават елегантност и стил, а същевременно да заемат минимално количество от интериора.

Цветовете са също един от най-важните елементи. Доказано е, че различните цветове подсъзнателно влияят на нашето съзнание. Домът е мястото, където прекарване изключително много време, затова и хората се стремят да опростяват цветовите схеми на дома си, същевременно да запазят живеца и свежестта на интериора.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!