≡ Menu

Торове за правилното развитие на орхидеите

Използването на торове е от изключителна важност за онези, които се занимават с отглеждането на орхидеи. Това е единственият начин да си гарантирате, че вашето растение ще произвежда красивите цветове, които сте виждали по картинките. Ако попитате някой, който е отглеждал орхидеи ще разберете, че той си има съставена програма за наторяването на цветята. И за да не се изгубите в морето от торове, ще ви дам един много полезен съвет – внимавайте в избраните от вас торове да не се съдържа уреа (карбамид), защото въпреки полезността си за повечето растения тя е изключително вредна за орхидеите.

Никога не се чудете дали трябва да използвате торове за вашите цветя, в това няма никакво съмнение. В естествената си среда орхидеите си набавят огромно количество храна и това ги поддържа здрави и красиви. Тези цветя са сред най-големите лакомници във флората и когато са в саксия те не могат да я получат без вие да им дадете хранителни вещества с торовете. Липсата на храна може и да не убие орхидеите ви, но със сигурност ще спре развитието им.

Торовете, които можете да използвате са 2 вида, с бавно действие и течни. Първият тип са под формата на гранули, които можете да смесите с пръстта в саксията или пелети, които се разпръскват върху почвата. Течните торове от своя страна могат да бъдат 3 вида: първият е готов микс и при него не трябва да правите нищо друго освен да го приложите върху цветята, вторият е под формата на пудра, която трябва да смесите с вода преди да го използвате и третият вид е под формата на концентрат, който също се разрежда с вода. Торовете с бавно освобождаване не са изобщо за предпочитане защото при тях почти нямате никакъв контрол върху количеството нужно за орхидеите.

Намирането на перфектните торове не би трябвало да представлява проблем за вас, а аз ви гарантирам, че вашият труд ще бъде възнаграден многократно от орхидеята ви с нейните красиви цветове.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!